Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Milieuvriendelijke coatings met een uitstekende ecologische balans
Van gevel tot kozijn: het ADLER green-assortiment bevat producten voor alle toepassingen. (Beeld: Markus Schietsch Architekten-Andreas Buschmann)

Milieuvriendelijke coatings met een uitstekende ecologische balans

Duurzame houtbescherming

Duurzaamheid kan zo eenvoudig zijn – als je maar de juiste partner aan je zijde hebt. De Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER geldt sinds jaar en dag als hét adres voor milieuvriendelijke coatings voor kozijnen, meubels, gevels en binnenmuren. Klanten uit de Benelux kunnen sinds 2018 terecht bij ADLER Benelux in Heeze. 

Het green-assortiment bevat alleen duurzame coatings. (Beeld: ADLER)

Familiebedrijf 

In het assortiment van ADLER vinden meubelproducenten, de timmerindustrie, kozijnproducenten en houtbouwbedrijven talrijke verven, lakken, houtbeschermingsmiddelen en professionele toebehoren. Het familiebedrijf werd in 1934 opgericht door Johann Berghofer; vandaag de dag is het bedrijf in handen van de derde generatie. Elk jaar verlaat 21.000 ton lak de fabriek in Schwaz (Tirol). Het bedrijf produceert sinds 2018 als één van de eerste bedrijven in zijn branche 100% klimaatneutraal. 

Pionier 

Een belangrijke pijler in het assortiment van ADLER zijn watergedragen lakken. Meer dan twee derde van alle ADLER-producten wordt op waterbasis geproduceerd; een groot deel daarvan met een groot aandeel natuurlijke en duurzame grondstoffen. “Wij zijn een pionier op het gebied van milieuvriendelijke laksystemen en we houden ons al decennia bezig met de ontwikkeling van watergedragen lakken”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux. “Met deze expertise zijn wij het juiste adres wanneer het gaat om de duurzame bescherming van hout.” 

Uitstekende ecologische balans 

Dat laatste wordt ook aangetoond door het green assortiment van ADLER, dat uitsluitend bijzonder duurzame coatings bevat. Alle producten in dit assortiment hebben een uitstekende ecologische balans en een laag VOC-gehalte. Daarnaast bevatten ze geen giftige stoffen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu. De hoge duurzaamheidsstandaard wordt gegarandeerd door een objectief certificeringsproces waaraan alle green producten in het laboratorium van ADLER worden onderworpen.

Door een consequente duurzaamheidsstrategie en een constant hoge productkwaliteit weten steeds meer bedrijven ADLER Benelux te vinden. “Met kleurstalen, technisch advies en praktijkgerichte trainingen bieden we onze klanten doelgerichte service”, vertelt Cremers. “We streven ernaar hen niet alleen te voorzien van hoogwaardige beschermingsmiddelen, maar willen hen ook als servicepartner terzijde staan.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details