Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Milieuvriendelijke verf op basis van minerale poeder
De kleuren worden geproduceerd met pigmenten van gemalen stenen en mineralen. Zo blijft RAW Paints zo dicht mogelijk bij de natuur.

Milieuvriendelijke verf op basis van minerale poeder

In nieuwbouw- en renovatieprojecten wordt anno 2020 veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld als het gaat om bouwmaterialen en installatietechnieken. “De verf blijft echter nog vaak een sluitpost op de begroting en krijgt te weinig aandacht in het duurzaamheidsverhaal”, meent Willemijn Wortelboer, eigenaar van RAW Paints. 

“Het is heel onlogisch dat nog altijd wordt gewerkt met blikken verf, die voor maximaal 60% gevuld zijn met water en waarin allerlei oplos- en conserveringsmiddelen zijn verwerkt om de houdbaarheid te garanderen. Deze middelen hebben namelijk tot vijf jaar tijd nodig om uit te dampen en zijn slecht voor het milieu én onze gezondheid. De missie van RAW Paints is om architecten, aannemers en schildersbedrijven hiervan bewust te maken.”

De witte verfpoederformule is uitstekend geschikt voor steen en beton, stuc-, metsel- en pleisterwerk (op cementbasis) en zowel ontwikkeld voor buiten- en binnentoepassingen.

De afgelopen jaren heeft RAW Paints een unieke formule voor verfpoeder ontwikkeld, met een minerale basis en zonder titaniumdioxide, vluchtige organische stoffen en pesticides. “Onze witte verfpoederformule is uitstekend geschikt voor steen en beton, stuc-, metsel- en pleisterwerk (op cementbasis) en zowel ontwikkeld voor buiten- en binnentoepassingen”, vertelt Wortelboer. “Denk bijvoorbeeld aan gevels, plafonds, woonkamers, slaapkamers, badkamers en kelders, die in één keer en volledig dekkend afgewerkt kunnen worden. Eenmaal aangemaakt met water zorgt de verfpoeder voor een verkiezeling met de mineralen/stenen ondergrond, waardoor afbladdering van de verf niet aan de orde is. Voor moeilijkere toepassingen wordt RWP028 geadviseerd; een poeder dat in combinatie met een emulsie voor een nog betere hechting op vochtige ondergronden zorgt.”

De afgelopen jaren heeft RAW Paints de verfpoeder uitvoerig en in eigen beheer getest, onder hoge druk en op diverse ondergronden. “De kleuren worden geproduceerd met pigmenten van gemalen stenen en mineralen”, aldus Wortelboer. “Zo blijven we zo dicht mogelijk bij de natuur, voor een natuurlijke uitstraling!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details