Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
MINDER ENERGIE, MINDER CO2, MEER ZUURSTOF
Door Renolit geproduceerde cool roof dakmembranen in Finland.

MINDER ENERGIE, MINDER CO2, MEER ZUURSTOF

DE COOL3 CAMPAGNE LAAT DE NATUUR WEER LACHEN

Minder energie, minder CO2, meer zuurstof. Dat is waar Cool³ voor staat. Deze campagne van RENOLIT ALKORPLAN Roofing Products is goed voor het milieu, promoot duurzame producten en plant in 2022 opnieuw bomen aan, een initiatief om de CO2-uitstoot te helpen verlagen.

RENOLIT ALKORPLAN Smart dakbanen – Cool Ivory.

De bouwsector is verantwoordelijk voor 36% van de totale CO2-uitstoot. Om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs) van de VN te halen moet de industrie met meer innovatieve oplossingen komen. RENOLIT ALKORPLAN Roofing Products, onderdeel van de Duitse RENOLIT Groep, draagt hiertoe alvast zijn steentje bij en produceert  duurzame, veelzijdige en hoogwaardige gecertificeerde synthetische afdichtingsmembranen voor daken. 

Communication manager BNL Ingrid Baert: “Ons bedrijf wordt gekenmerkt door een breed scala aan producten, een flexibele aanpak met aandacht voor de behoeften van de klant, sterke knowhow en technische ondersteuning op locatie. Wij stellen ons tot doel om een geschikte oplossing te bieden voor elk specifiek afdichtingsprobleem. Betrouwbaarheid, esthetiek, energiebesparing, duurzaamheid en installatiegemak zijn de sterke punten van de RENOLIT ALKORPLAN dakmembranen.”

Deze oplossingen zijn bijvoorbeeld de RENOLIT ALKORPLAN Bright cool roof en RENOLIT ALKORPLAN Smart cool colour roof dakmembranen. RENOLIT ALKORPLAN Bright combineert de kwaliteit en de voordelen van het RENOLIT ALKORPLAN dakmembraan met een hoge reflectie van zonnestralen (SRI of zonnereflectie-index van 115). 

“Bij een traditioneel dak kan de temperatuur op het dak oplopen tot 85 °C, de temperatuur binnenin het gebouw tot 30 °C. Een RENOLIT ALKORPLAN Bright dakbaan beperkt dit op het dak tot 45°C en de binnen tot 25°C. Een cool roof zorgt voor een hoger wooncomfort en levert bovendien tot 43% besparing op het energieverbruik van airconditioning.” 

Baert vervolgt: “RENOLIT ALKORPLAN Smart is een technologisch en innovatief hoogstandje dat niet alleen zorgt voor een perfecte afdichting en een goede mechanische en chemische weerstand, maar dat ook energiebesparend, duurzaam, veelzijdig en esthetisch is én garant staat voor een lange levensduur. Dankzij de speciale pigmenten van de exclusieve solar shield technologie verlaagt RENOLIT ALKORPLAN Smart ook de temperatuur van het dakoppervlak. Een lager energieverbruik en minder CO2-uitstoot zijn het positieve gevolg. Bovendien kunnen deze producten op het einde van hun levenscyclus volledig gerecycleerd worden.”

In 2019 sloot RENOLIT zich aan bij de Circular Plastics Alliance (CPA), een initiatief van de Europese Commissie met 266 verenigingen en ondernemingen, die het doel nastreven om binnen Europa tegen 2025 ten minste 10 miljoen ton gerecycled plastic in producten en verpakkingen te verwerken. Daarnaast wordt per 100 m² geïnstalleerde rollen dakbaan of rollen Bright of Smart dakbanen, een boom geplant in samenwerking met het online platform Treedom. “Tijdens de eerste campagne zijn er al meer dan 700 bomen aangeplant. De Cool³ campagne die nu gelanceerd wordt wil het streefdoel van 2.500 bomen halen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details