Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Minimalistisch design, maximaal woongenot
MAX LIGHT aluminium ramen zijn ontworpen voor architecturale projecten waarin een combinatie van grote glasoppervlakken, slanke kozijnprofielen, hoogwaardige thermische isolatie en comfort gewenst is.

Minimalistisch design, maximaal woongenot

Aliplast speelt hierop in met de ultraslanke MAX LIGHT profielen voor ramen, deuren en schuifpuien, maar ook met het strakke en elegante DECO WALL gevelsysteem.

MAX LIGHT: elegant, slank en met een maximale lichtinval

“MAX LIGHT aluminium ramen zijn ontworpen voor architecturale projecten waarin een combinatie van grote glasoppervlakken, slanke kozijnprofielen, hoogwaardige thermische isolatie en comfort gewenst is”, vertelt Marc Mulders, Sales Manager Nederland bij Aliplast Aluminium Systems.
“Binnen de serie hebben architecten ongekende esthetische vrijheden. Zowel in vorm, stijl als kleur. Naast de ‘Steel’ variant, die uitstekend geschikt is voor de staal-renovatiemarkt, biedt MAX LIGHT een volledig vlakke ‘Modern’ versie en een verdikt ‘Design’ profiel dat de indruk wekt van een vliesgevel. ‘Invisible’ ten slotte onderscheidt zich door een verborgen vleugel. Alle profielen kunnen gecombineerd worden met dubbele of triple beglazing. Gunstige thermische isolatiewaarden tot Uw = 0.97 W/M²K zijn geen enkel probleem.” 

Uniek is bovendien de hoge brandwerendheid van de aluminium ramen. “Recent hebben wij bijvoorbeeld een brandwerendheidsproef uitgevoerd met een MAX LIGHT Modern draaikiepraam (1.000 x 2.000 mm). Het resultaat was zeer positief: op het element werden een EI30- en EW60-norm behaald!”

DECO WALL: aluminium gevelbekleding voor een trendy uitstraling

Met DECO WALL speelt Aliplast in op de vraag naar minimalistische, stabiele en onderhoudsvriendelijke gevelbekleding. “Het systeem bestaat uit een basisprofiel dat tegen de gevel wordt gemonteerd en waarop de afwerkingsprofielen eenvoudig bevestigd kunnen worden”, aldus Mulders. “Architecten en eindgebruikers hebben keuze uit vier verticale en één horizontaal afwerkingsprofiel, evenals een compleet kleurengamma. De onzichtbare bevestiging en rechte lijnen geven woningen, hotels, kantoorpanden en zelfs fietsenstallingen een zeer strakke, moderne en hoogwaardige uitstraling.”

Onder één dak

Aliplast Aluminium Systems is één van de belangrijkste internationale spelers in de ontwikkeling en productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, veranda’s, schuifsystemen en gordijngevels. “Onze profielen worden grotendeels vervaardigd van gerecycleerd aluminium, wat al geresulteerd heeft in een Cradle-to-Cradle-certificaat voor onze DECO WALL en MAX LIGHT profielen.” In het Bel-
gische Lokeren gebeurt alles onder één dak, van perspaal tot extrusie, van oppervlaktebehandeling tot buigwerk en van isolatie en verpakken tot transport. Hierdoor worden een hoge kwaliteit, flexibele werkwijze, snelle levertijden én minimale CO2-uitstoot geborgd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details