Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Minimalistische LED-lichtbron legt de volledige focus op het armatuur
Uniek aan de Miller-serie is dat drie unieke en chique looks in één product gecombineerd worden. (Beeld: Ministerie van Beeld Gorinchem)

Minimalistische LED-lichtbron legt de volledige focus op het armatuur

In de markt zijn talloze lichtbronnen verkrijgbaar, in uiteenlopende wattages, vormen, afmetingen en structuren. Wat lange tijd miste echter, was een lichtbron die de bestaande armaturen van een upgrade voorziet. “Soms gaat zoveel aandacht uit naar de lichtbron, dat de schoonheid van het armatuur teniet wordt gedaan”, aldus Stefan de Koning, accountmanager bij Expo Trading Holland. “Pucc brengt hier verandering in. De innovatieve LED-lichtbron is zeer minimalistisch vormgegeven en zorgt dat de focus weer volledig op de esthetiek van de hang-, vloer-, wand- of tafellamp komt te liggen.” 

Pucc heeft een standaard lengte van 4,5 cm, opgedeeld in een fitting van 2,8 cm en een LED-lichtbron van slechts 1,7 cm. De minimalistische lichtbron is twee jaar geleden in de markt geïntroduceerd en heeft inmiddels twee kleine broertjes gekregen. 

“Bekend zijn de Pucc lichtbronnen met een E27 of E14 fitting, een kleurtemperatuur van 2200 of 2700 Kelvin en een lichtopbrengst van 40 of 200 Lumen. Voor de lichtregeling hebben afnemers keuze uit drie standen of een volledige dimfunctie.” 

Inmiddels biedt Expo Trading Holland bovendien een Pucc lichtbron met E27 fitting die inspeelt op de vraag naar meer Lumen, dus meer lichtoutput. “Onze nieuwste Pucc heeft een lengte van 4,5 cm, een doorsnede van 3,5 cm en beschikt over een dim-to-warm functie. Hierdoor kan niet alleen gespeeld worden met lichtsterktes, maar ook met lichttemperaturen (3000 tot 2200 Kelvin). De luchtoutput bedraagt 460 Lumen bij 3000 Kelvin en 400 Lumen bij 2200 Kelvin. De Pucc lichtbronnen vinden gretig aftrek in onder andere vakantiewoningen, hotels en restaurants, omdat naast een minimaal design slechts minimale schoonmaak nodig is. “

Armaturenserie in drie unieke looks

Naast de nieuwe Pucc introduceert Expo Trading Holland een nieuwe en zeer complete armaturenserie, die speciaal voor Pucc is ontwikkeld. Van hanglampen tot vloerlampen, wandlampen, spots en tafellampen. “Uniek aan de Miller-serie is dat drie unieke en chique looks in één product gecombineerd worden”, aldus De Koning. “Zo worden standaard een zwarte en messing ring meegeleverd, waarin Pucc eenvoudig ingedraaid kan worden. Hebben architecten of eindgebruikers voorkeur voor een alternatieve lichtbron, dan kan deze zonder ring geïnstalleerd worden. Wanneer na verloop van tijd van lichtbron wordt gewisseld, dan kan de armatuur gewoon blijven staan of hangen.”

Premium Dutch Brand

De circa 20 medewerkers van Expo Trading Holland importeren, produceren en leveren al ruim 40 jaar een uitgebreid assortiment armaturen, lichtbronnen en schakelmaterialen, in opdracht van verlichtingsspeciaalzaken, woonwinkels, interieurdesigners en architecten. “Wij werken dagelijks met veel plezier aan de kwaliteit én uitbreiding van ons assortiment”, vertelt De Koning. “Hierbij volgen wij trends in de markt op de voet. De Miller armaturen en Pucc lichtbronnen zijn hier een uitstekend visitekaartje voor.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details