Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Moderne uitgebreide ondervloersystemen
OBO zorgt ervoor dat de aansluitingen bijna onzichtbaar verstopt zitten.

Moderne uitgebreide ondervloersystemen

Keuze voor onopvallende aansluitingen hangt af van het design. Hoe ga je om met snoeren als er minder muren zijn?

Moderne woningen worden vaak gekenmerkt door veel open ruimte. Minder muren zorgen echter ook voor een uitdaging; OBO Bettermann biedt hiervoor oplossingen, door stroomvoorzieningen en kabels slim weg te werken in de vloer.

OBO Bettermann is één van de toonaangevende fabrikanten van installatiesystemen voor de elektrotechnische uitrusting van gebouwen en installaties. Key Accountmanager Frank Metzner: “We zijn een Duits bedrijf, met vestigingen in allerlei landen, waaronder in Nederland. Van onze producten zijn de ondervloersystemen en de kabelmanagement oplossingen het meest interessant voor de doelgroep van Architect@Work.”

De ondervloersystemen bieden inbouwruimte voor stroom-, data- en multimedia-aansluitingen in de vloerconstructie. OBO biedt een breed scala aan producten en oplossingen voor uiteenlopende eisen, zoals montagehoogte of vloeronderhoud. “Architecten ontwerpen steeds vaker een flexibele open ruimte. Dan is het heel handig als deze aansluitingen netjes weggewerkt zijn in de vloer, of in het plafond. Dat zijn de twee mogelijkheden die overblijven als er geen muur aanwezig is. Waar men voor kiest hangt af van het design.”

Dankzij het gebruik van staal of messing is het ondervloersysteem ook zeer robuust en duurzaam.

Netjes weggewerkt en goed bereikbaar

Op de vakbeurs toonde OBO Bettermann welke oplossingen het bedrijf aanbiedt. “Ons ondervloersysteem is zeer uitgebreid, met de beste designs en functionaliteiten. De kabels kunnen netjes in de vloer worden weggewerkt en op de gewenste plekken zijn deksels voorzien in de vloer, waar power en data aansluitingen achter schuil gaan.”

Dat de aansluitingen bijna onzichtbaar verstopt zitten is een van de belangrijkste verkoopargumenten van OBO. Metzner: “Wij zijn natuurlijk niet de enigen die dergelijke producten leveren, maar de meeste concullega’s gebruiken hiervoor standaard aluminium of plastic. Dit is goedkoper, maar zorgt vaak voor een minder mooi contrast met de vloer. Wij denken met de architect mee en leveren producten die zoveel mogelijk opgaan in de vloer. Dankzij het gebruik van staal of messing is ons ondervloersysteem ook zeer robuust en duurzaam. De levensduur moet eigenlijk gelijk zijn aan de rest van het gebouw. Onze oplossingen worden ook gebruikt in autoshowrooms, waar zij natuurlijk sterk belast worden.”

OBO levert producten die zoveel mogelijk opgaan in de vloer.)

Kwaliteit en functionaliteit

Het design van de vloer komt dus zoveel mogelijk overeen met dat van het ondervloersysteem. “We hebben echter ook extra goed nagedacht over de functionaliteit. De deksels moeten immers makkelijk openen en sluiten, daarnaast is het niet handig als onderdelen uitsteken. Onze speciale stopcontacten liggen gelijk aan de vloer, zij zijn makkelijk te gebruiken en zeer veilig. Wat architecten in veel gevallen ook prettig vinden is dat wij producten bieden met geluidsisolatie; ze verslechteren de geluidsisolerende eigenschappen van een vloersysteem niet. Voor deze doelgroep is hoge kwaliteit erg belangrijk en hier denken wij hetzelfde over. OBO Bettermann biedt een groot aanbod en veel variatie met de beste kwaliteit. Voor de meeste problemen hebben wij een passende oplossing.”    

De kabels kunnen netjes in de vloer worden weggewer)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details