Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Producten

Nieuw assortiment gekleurde plafondplaten ‘Colours of Wellbeing’

Rockfon_Colours_of_Wellbeing kopiëren

Tekst | Rob Buchholz

Beeld | Rockfon

22 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Rockfon introduceert eind februari de Colours of Wellbeing: een vernieuwd assortiment gekleurde plafondplaten met kleuren uit de natuur die een positieve invloed hebben op ons welzijn.

De 34 nieuwe Rockfon Color-all® kleuren zijn geselecteerd in samenwerking met internationale kleurenexperts en sluiten aan bij vier moderne designtrends: Uncluttered Wabi-Sabi, Calm Enclosure, Biophilic Awareness en Technology.

Het nieuwe kleurenpalet bestaat uit natuurlijke kleuren en grijstinten die perfect met elkaar mixen & matchen. Architecten en opdrachtgevers kunnen hiermee kleurencombinaties en ontwerpen creëren waarmee ze een eigen unieke stempel op de ruimte drukken. De kleuren kunnen onderverdeeld worden in vier verschillende kleurengroepen die elk een eigen effect hebben op hoe we ons voelen. Zo zorgen blauwe kleuren voor rust, groene tinten voor creativiteit, gele tonen voor zelfvertrouwen en roodtinten voor kracht. 

Karen Haller en Sara Garanty zijn beide een autoriteit op het gebied van kleurgebruik. Ook zij waren betrokken bij de samenstelling van dit nieuwe assortiment. Volgens Haller beïnvloedt kleur ons de hele dag door. “We zijn ons echter maar in 20 procent van de gevallen bewust van de keuzes of beslissingen die we op basis van kleur maken. Elke kleur triggert emotionele reacties die een positief of minder gunstig effect kunnen hebben. Daarnaast is een kleur stimulerend of rustgevend. Met kleur heb je de mogelijkheid om ruimtes te ontwerpen die echt het verschil maken: je kunt mensen helpen om beter te slapen, stress verminderen of juist de productiviteit verhogen.”

Sara Garanty is zelfbenoemd ‘kleurverslaafde’, studeerde aan de IED Universiteit voor Design in Barcelona en is gespecialiseerd in kleurentheorie en -psychologie met als doel positieve verandering en welzijn te bevorderen. Hoe is zij begonnen met het selecteren van 34 kleuren? 

“Het is een proces van anderhalf jaar geweest, dat begon met een intensieve samenwerking met drie trendwatchers op het gebied van design en kleuren. We verfden 400 potentiële kleuren op A3-vellen en begonnen daarna aan het uitdagende proces om uiteindelijk 34 kleuren te selecteren die zouden passen bij opkomende trends en tegelijkertijd het gevoel van welzijn konden oproepen. Kleur is een dans tussen je brein en de wereld. Elke kleur is een eigen universum, het ontvouwt zich anders en roept bij ons andere gevoelens en emoties op.” 

Lees meer op rockfon.nl/kleur.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details