Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
NIEUW: een stoere, strakke en stijlvolle basis voor elk interieur
Dankzij een speciale coating is Arturo Microcement ook waterdicht en watervast en geschikt voor toepassing in natte ruimtes.

NIEUW: een stoere, strakke en stijlvolle basis voor elk interieur

Cementgebonden vloeren en wanden

Van woonkamer tot slaapkamer, kantoor en/of vergaderruimte en alles wat daartussen zit: micro-cement is razend populair onder architecten én eindgebruikers. Dat is niet zo verwonderlijk, want de cementgebonden vloer- en wandafwerking geeft elk interieur een stoere basis én een ruimtelijk gevoel, alsof je zo een woonmagazine binnenstapt. Microcement is naadloos aan te brengen, slijtvast- en krasvast en eenvoudig te onderhouden. Arturo Microcement voegt hier nog een extra dimensie aan toe. Dankzij een speciale coating is het systeem namelijk ook waterdicht en watervast én geschikt voor toepassing in natte ruimtes zoals keukens, badkamers en toiletten. Dit microcement is perfect te combineren met een industrieel interieur met robuuste meubels en rauwe materialen, maar komt ook uitstekend tot zijn recht in een landelijk interieur…

Arturo is net als Uzin, Wolff, Pallmann en Codex een merk van UZIN UTZ Nederland en creëert vloeren die perfect aansluiten op de klantwensen én ruimtebehoeften. Zowel functioneel als esthetisch. “De ontwikkeling van Arturo Microcement sluit hier naadloos op aan”, vertelt Tom Borggreve, Hoofd Product Management bij UZIN UTZ Nederland. “Het is een waardevolle aanvulling op ons vloerenspectrum, maar ook een interessante uitbreiding naar een nieuwe doelmarkt: de wandafwerking.”

Twaalf sprekende kleuren

Arturo Microcement is een nieuwe decoratieve en pasteuze eindafwerking voor vloeren en wanden, gebaseerd op een hele fijne cement waaraan polymeren (kunststof additieven), kleurpigmenten en water worden toegevoegd. “Waar de polymeren garant staan voor een hoge flexibiliteit en scheurvastheid, zorgen de kleurpigmenten voor bijzondere kleurschakeringen”, aldus Borggreve. “In het eindresultaat is de ambacht van de vakman duidelijk terug te zien. 

Echt iedere vloer en/of wand is uniek.” 

Samen met interieurstyliste Thea Kruders heeft UZIN UTZ twaalf tot de verbeelding sprekende kleuren geselecteerd: Snow, Ice, Beach, Desert, Tuscan, Beton, Dust, Bark, Ash, Cliff, Lake en Vulcan. Zes kleuren zijn al voorgemengd (premix). “Voor de overige kleuren kunnen verwerkers zelf het pigment toevoegen in een basiswit.”

Eenvoudige verwerking

“De verwerking van Arturo Microcement is zeer eenvoudig en snel”, benadrukt Borggreve. “Het product laat zich eenvoudig met een vlakspaan, spackmes of ander gereedschap over de geëgaliseerde ondergrond verdelen. De applicatie van Arturo Microcement gebeurt vervolgens in twee lagen. De eerste laag bevat tussen de
400-600 gram/m2 en moet circa twee tot drie uur drogen, alvorens je (indien nodig) de vloer kunt schuren en de tweede laag kunt zetten. Waar de eerste laag de aftekening/uitstraling van de vloer bepaalt, dient de tweede laag (ca. 200 gram/m2) vooral als seallaag.” 

Met een totale systeemdikte van slechts een millimeter is het verbruik zeer laag, vertelt hij. Bovendien wordt verspilling voorkomen. 

“Zelfs wanneer het materiaal wat stijver begint te worden, kunnen verwerkers het eenvoudig doormengen. Daarna is Arturo Microcement weer net zo vers en smeuïg als aan het begin van de applicatie. Beide lagen kunnen op één dag gezet worden. De volgende dag volgt het impregneren, waarbij verwerkers de keuze hebben uit een zijdeglans of matte uitstraling. Vloeren en wanden in natte ruimtes dienen vervolgens nog tweemaal afgelakt te worden om een perfecte waterdichtheid te garanderen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details