Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
NIEUW: minerale verven voor de bescherming van monumentale gevels
Woonhuis in Driehuis. De buitengevels zijn afgewerkt met Renosilicaat.

NIEUW: minerale verven voor de bescherming van monumentale gevels

“Bij monumenten hoort een lijnolieverf die zich al honderden jaren heeft bewezen als beschermer van hout”, meent algemeen directeur Toon van Westerhoven. “Maar ook een natuurlijke, duurzame en ambachtelijke minerale silicaatverf als beschermer van de gevels. Met onze nieuwe, minerale SKYN muurverven geven we ook hier perfect invulling aan.”

Aan de basis van de minerale muurverven liggen anorganische grondstoffen zoals siliciumdioxide (zand) en kaliumcarbonaat, die onder hoge temperatuur worden gesmolten tot waterglasgel. 

“Door deze waterglasgel op te lossen in water ontstaat een stabiel product, kaliwaterglas (silicaat), dat een onbreekbare verbinding met elke minerale ondergrond garandeert”, aldus Van Westerhoven. 

“Denk niet alleen aan baksteen of kalkzandsteen metselwerk, maar ook aan beton, natuursteen of pleisterwerk. Het verfsysteem verkiezelt als het ware met de minerale ondergrond, waardoor een goede hechting én lange levensduur geborgd worden en afbladdering van de verf niet aan de orde is. Hierdoor behouden de gevels langdurig hun esthetische waarde. Bovendien borgen onze SKYN muurverven een uitstekende UV-bestendigheid, licht- en kleurechtheid voor ten minste 20 jaar, waardoor de onderhoudscyclus flink wordt opgerekt.”

De juiste kleur voor ieder project

De minerale SKYN muurverven zijn in een uitgebreid kleurenpallet verkrijgbaar. “Om de juiste kleur voor ieder project te bepalen, doen wij uitgebreid kleur- en ondergrondonderzoek”, vertelt Van Westerhoven. “Ook werken we samen met Monumentenzorg en andere vakspecialisten, waaronder een Duitse verffabriek met meer dan 200 jaar kennis en ervaring in minerale muurverven. Al onze muurverven worden exact op maat gemengd door onze kleurmakers, waarbij sec gebruik wordt gemaakt van anorganische kleurstoffen (pigmenten).”

Ook geschikt voor binnenmuren

De SKYN muurverven zijn op 21 maart officieel in de markt geïntroduceerd. Inmiddels zijn de eerste projecten uitgevoerd. “Naast diverse woonhuizen in de regio hebben we onze SKYN muurverven geleverd aan het oudste landgoed van Nederland: landgoed Bingerden”, vertelt Van Westerhoven. “Hier zijn de muurverven gebruikt voor de binnenmuren. Naast buitengevels lenen onze minerale muurverven zich namelijk ook uitstekend voor binnenmuren. Zo zijn de minerale verven volledig dampopen, waardoor de toepassing geen enkele invloed heeft op de vochthuishouding van de ondergrond.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details