Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe deurenlijn beleeft vliegende start in nieuwbouw- en transformatieprojecten

Nieuwe deurenlijn beleeft vliegende start in nieuwbouw- en transformatieprojecten

‘Wat functioneel is, mag ook mooi zijn’

Van de nieuwbouw van een spraakmakend woongebouw in Amsterdam tot de transformatie van een monumentale kerk in het zuiden van ons land: de Architectura deurenlijn van Kegro Deuren beleeft een vliegende start. De unieke deurdesigns van architectenbureaus M3H Architecten, Bedaux de Brouwer Architecten, Van Bergen Architectura, Faro en Tank Interior Design Agency kunnen architecten én eindgebruikers duidelijk bekoren. En dat is niet zo verwonderlijk, want met Architectura opent Kegro Deuren de deur naar nog niet eerder geziene woonbeleving. Binnen de nieuwe en vooruitstrevende deurenlijn komen diversiteit, eigenheid en design op bijzondere wijze samen met de functionaliteit en kwaliteit die van Kegro Deuren verwacht mag worden. Heeft u al een project voor Architectura in gedachten?

Faro ontwikkelde een industriële lijn voor de complete woning, waarin gespeeld wordt met schaduwwerking en waarin het zijlicht plaatsmaakt voor een kleine, passieve deur.

Design voor iedereen

Kegro Deuren is al een halve eeuw dé specialist in buitendeuren, die uitstekende deurprestaties en tal van designmogelijkheden combineren. De deurenfabrikant is bovendien hét adres voor vernieuwende deurconcepten, waarvan Architectura een excellent voorbeeld is. Om de voordeur zijn verdiende rol als visitekaartje en designstatement terug te geven, startte Kegro Deuren in 2020 een bijzondere ontwikkeling in samenwerking met vijf vooraanstaande architectenbureaus. “Onze intrinsieke wens was om de standaard in deuren opnieuw te definiëren”, vertelt commercieel directeur Marco van den Hoven. “Want wat functioneel is, mag ook mooi zijn. Of in ons geval zelfs spraakmakend mooi. De unieke samenwerking tussen de architecten en onze eigen technische afdeling heeft gezorgd voor bijzondere nieuwe deuren die de gevel van een huis definiëren en extra cachet geven. Maar ook tot deurontwerpen die voor iedereen bereikbaar zijn.”

Unieke details

Architecten focussen vooral op look & feel, terwijl voor producenten met name haalbaarheid, maakbaarheid en productierendement centraal staan, vertelt hij. “Door dit samen te brengen, ontstonden bijzondere nieuwe deurdesigns. Maar ook uitdagingen, waarvoor we samen een oplossing hebben gevonden. We hebben geëxperimenteerd met en geïnvesteerd in nieuwe technieken, gereedschappen en bewerkingsmethoden om creativiteit, functionaliteit en uitvoerbaarheid te harmoniëren. Hierdoor beschikken de nieuwe deurmodellen over unieke details, waarvoor men echt bij Kegro Deuren moet zijn.”

Een blikvanger is ook de deur met een wat hogere neg (Coco) van Van Bergen Architectura, waardoor inkijk in de woning wordt beperkt.

Laat je inspireren

Wat ook uniek is, is dat ‘sieraden’ zoals garnituren, brievenbussen en roosters in het deurontwerp zijn meegenomen en daardoor een onlosmakelijk onderdeel vormen van het totale deurdesign. “In totaal zijn acht complete deurconcepten ontworpen, die toepasbaar zijn in de renovatiemarkt, nieuwbouw en hoogbouw en die ook in volumes geproduceerd kunnen worden.” 

Wie benieuwd is naar alle designs, kan hiervoor terecht op www.kegro-architectura.nl. Een blikvanger wordt hier gevormd door bijvoorbeeld de brievenbusdeur (Belle) en een deur met een wat hogere neg (Coco) van Van Bergen Architectura, waardoor inkijk in de woning wordt beperkt. “Bijzonder zijn ook de Biophilic en The Groove designs van Tank, die geïnspireerd zijn op het onregelmatige lijnenspel van de natuur. Ook trekt Tank de look & feel van de buitenzijde heel mooi door naar binnen.” 

De Legato en Cresendo van M3H onderscheiden zich door een spannend spel van horizontale en verticale dorpels, geïnspireerd op het strijken van snaarinstrumenten. “Faro ontwikkelde een industriële lijn voor de complete woning, waarin gespeeld wordt met schaduwwerking en waarin het zijlicht plaatsmaakt voor een kleine, passieve deur, terwijl Bedaux de Brouwer Architecten juist de klassieke weg van de cannelures (verticale gleuven) is ingeslagen. Een uitgekiend aanbod sieraden maakt deze deuren compleet.”

Alle deuren zijn hoogwaardig geïsoleerd en voldoen aan de hoogste stabiliteitsklasse, KOMO en GND, besluit Van den Hoven. “Indien gewenst kunnen de deuren bovendien brand- en rookwerend worden uitgevoerd. Waar architecten en bewoners het design van hun keuze selecteren, zorgen wij voor de juiste deurprestaties.” 

De Architectura deurconcepten zijn vanaf nu te bestellen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details