Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe manieren om contractmaterialen te ontdekken
Bezoekers doen inspiratie op tijdens Heimtextil 2023.

Nieuwe manieren om contractmaterialen te ontdekken

Architect met open armen ontvangen in Frankfurt

Van 9 tot en met 12 januari 2024 vindt de nieuwe editie van vakbeurs Heimtextil, de internationale vakbeurs voor woning- en contracttextiel, plaats in Frankfurt. Met als thema ‘join the wow’, wordt een positieve toon gezet. Architecten kunnen profiteren van een speciaal programma, om relevant nieuws zo effectief mogelijk tot zich te nemen.

Begin dit jaar was de organisatie al tevreden over de hoeveelheid aanmeldingen, maar het aantal exposanten blijft nog groeien. Vooralsnog worden 2.600 exposanten verwacht. Dit zijn er bijna 10% meer dan in 2023. “We merken dat sommige bedrijven op het laatste moment beslissen”, zegt Björn Vissers van Messe Benelux Nederland. “Het kan goed zijn dat er dus nog meer exposanten bijkomen en daar zullen wij dan ook erg blij mee zijn.”

In de loop der jaren is de contractmarkt steeds belangrijker geworden voor de bedrijven die zich op Heimtextil presenteren. “Daarnaast is zichtbaar dat architecten een steeds duidelijkere stem hebben als het gaat om textiel. Het ontwerp van een project is van A tot Z in hun handen, waarbij zij zich dus ook bezighouden met de aankleding, en hiervoor producten voorschrijven.” Om een bezoek aan Heimtextil nog aantrekkelijker te maken is er het speciale Interior.Architecture.Hospitality. programma, dat bestaat uit de Library, Tours en een speciale Directory.

Nieuwe stoffen ontdekken kan bij uitstek op Heimtextil.

Bibliotheek vol contractstoffen

In de Interior.Architecture.Hospitality Library worden contractmaterialen van hoge kwaliteit samengebracht. 85 exposanten zijn door een jury van experts geselecteerd, en hun producten worden in hal 4.0 geëtaleerd. Zij worden ingedeeld in vijf verschillende categorieën: vlamvertragend, geluidsabsorberend, lichtbestendig, antimicrobieel en waterafstotend. Hierbij zijn de DIN-, EN- en ISO- normen doorslaggevend. Bij het maken van de selectie hielden de experts natuurlijk ook rekening met design en innovatie. Op de eerste twee dagen van de beurs bieden de curatoren speciale Library Tours aan, bovendien kan de Library het hele jaar door nog online bezocht worden.

In de Interior.Architecture.Hospitality Library worden contractmaterialen van hoge kwaliteit samengebracht.

Lezingen en rondleidingen gecombineerd

De nieuwe Interior.Architecture.Hospitality Talks & Tours combineren lezingen van experts, met een rondleiding langs geselecteerde producten. Naast duurzaamheid zullen verschillende aspecten van design aan bod komen. Deelnemers kunnen leren hoe hoogwaardige materialen op een mooie manier verouderen en daarom in contrast staan met de wegwerpmaatschappij. Dit gaat dus ook over recycling. Ook is er een speciaal thema over het gebruik van textiel in hotels.

Liever alleen een rondleiding? Hiervoor kunnen architecten verschillende gidsen volgen. Alexa Schraverus, Schraverus Innenarchitektur, leidt bezoekers rond onder de noemer Tours by bdia. Haar focus zal liggen op een gevoel van welzijn binnenshuis en laten zien waarom sociale media nooit individuele planning kunnen vervangen. In het kader van Tours by world architects zal Iria Degen, van Iria Degen Interiors AG, verslag doen van haar gepassioneerde werk met textiel en hoe dit verbonden is met een bredere context en het leven in het algemeen.

Zelfstandig op pad om alle hallen van Heimtextil te ontdekken, kan met de Interior.Architecture.Hospitality Directory in de hand. Hierin worden exposanten met oplossingen voor de contractsector apart vermeld, hun beursstands zijn voorzien van een passend logo.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details