Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe parketlak is opgebouwd uit biobased bindmiddel
De ROYL kleurenwaaier.

Nieuwe parketlak is opgebouwd uit biobased bindmiddel

Olie voor ultieme onafgewerkte look

Architect@Work stond dit najaar in het teken van ‘Healthy Materials’, een thema dat voor Rigo Verffabriek allang niet meer zo bijzonder is.

Han Dorenbos is technisch adviseur voor vloerproducten. Hij legt uit: “Duurzaamheid zit in de genen van Rigo Verffabriek. Het is niet iets om je op voor te laten staan. Het is gewoon een van de vele overwegingen die wij dagelijks in onze beslissingen meewegen. Als het product er beter van wordt, kiezen wij altijd voor de meest duurzame materialen. Recent bijvoorbeeld met de introductie van onze vernieuwde STEP Parketlak. Die is opgebouwd vanuit een biobased bindmiddel, de 2K versie heeft een open tijd van maar liefst 72 uur én een verharder die vrij is van isocyanaat. Dat deden wij al vanaf de jaren ‘70 als pionier in het ontwikkelen van watergedragen lakken.”

Al sinds 1982 maken de meester-oliemakers van RIGO Verffabriek de ROYL vloeroliën van 100% plantaardige olie. Deze olie is 100% oplosmiddelvrij en zo sterk dat één behandeling volstaat. ROYL dringt diep ín de poriën van het hout en beschermt daardoor het hout langdurig van binnenuit tegen water en vuil. “De lijnolie die wij gebruiken wordt is voor een deel afkomstig van onze eigen vlasvelden en is verwerkt door Nederlandse molens.”

Nieuwe kleurolie

Tijdens het evenement legde RIGO de focus op de nieuwe kleurolie Original Oak. “Die naam is niet toevallig gekozen en verwijst met een knipoog naar onze onzichtbare lak SKYLT Original. Die behoudt de onbehandelde look van eikenhout. Deze benaderen we ook met deze impregnerende kleurolie C30. Daarmee is dit een puur product geworden dat perfect aansluit op de duurzame bouw.”

Net als met de andere kleuroliën van RIGO kun je met Original Oak volgens Dorenbos zowel links- al rechtsaf. “Laat me dat uitleggen: ga je linksaf dan gebruik je ROYL-olie: pure olie die in ;één laag kleurt en beschermt. Opzetten, inpoetsen en droogwrijven, klaar. Ga je rechtsaf dan gebruik je de SKYLT Overlakbare Kleurolie. Daarbij is de olie de grondlaag onder een laksysteem. Door de combinatie van overlakbare kleurolie en SKYLT lak ontstaat de uitstraling van een olie-vloer, maar met de bescherming en het onderhoudsgemak van twee laklagen.”

Onafgewerkte look in olie en lak

RIGO zocht op Architect@work contact met de bezoekers en daagde hen uit om aan de producten te snuffelen. “Wij vertelden hier ons verhaal van SKYLT, STEP, ROYL en links – of rechtsaf. In die woorden zitten onze bekendste producten, en de manier waarop je ze kunt gebruiken. Hiermee voorzien we de hedendaagse parketteur en interieurbouwer van producten en applicatie-methodes die de meeste behoeftes vervullen in een pure vorm. Zo kwam ons assortiment mooi samen met het thema van het beurs.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details