Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe showroom Instamat en Prenger
In de showroom twee dga’s Rolf Brand en Tibor Herscheit van Instamat Warmtetechniek B.V. en Prenger Warmtetechniek B.V.

Nieuwe showroom Instamat en Prenger

Twee bedrijven met ieder hun eigen naam en nu gevestigd onder één dak in Vaassen. Beiden gespecialiseerd in warmtetechniek; Instamat gericht op de particuliere renovatiemarkt en Prenger met een duidelijke focus op woning- en utiliteitsbouw.

De mogelijkheden in de vernieuwde showroom zijn divers. Brand: “Specialisten als aannemers, architecten en installateurs zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en zelf te ervaren wat er allemaal mogelijk is op het gebied van radiatoren en verwarming. We hebben de locatie zo ingericht dat zij niet alleen met ons, maar ook met anderen kunnen sparren en plannen maken. Veel van onze klanten zijn gericht op de particuliere markt en hebben al een showroom, maar hun assortiment is vaak beperkt tot zes à tien radiatoren. Bij ons zijn ze allemaal te zien. Hier kunnen onze wederverkopers alle modellen aanraken en daarbij ons het hemd van het lijf vragen als het gaat om technische details en de uiteenlopende mogelijkheden. Dat vinden wij belangrijk, zeker als zij maatwerk verkopen.”

Het belangrijkste deel van het assortiment van Prenger bestaat uit alles wat te maken heeft met  radiatoren. “En Instamat is het belangrijkste merk voor Prenger met verschillende producten als elektrische-, design- en projectradiatoren. In totaal beslaat het ongeveer drie vierde deel van het assortiment van Prenger. Het restant omvat verdeler omkastingen, inbouwconvectoren, plafond stralingsprofielen, ribbenbuizen en Kermi therm-x2 radiatoren. Wij maken de radiatoren in allerlei vormen, waarmee we het passend krijgen voor elk interieur. We onderhouden intensief contact met onze productie, bijvoorbeeld voor overleg bij uitdagingen zoals het verwarmen van een monumentale kerk.”

Een vastgoedontwikkelaar heeft dat recentelijk zelf ondervonden. “Hij kocht een grote gotische kerk in Arnhem. Het gebouw heeft hoge zuilen in het midden en een hoog dak. Hier worden een museum en een aantal appartementen in gevestigd. Het is echter wel belangrijk dat het unieke karakter van de kerk behouden blijft. Daarbij geldt; een kerk verwarmen is een uitdaging. Daarom komen ze met ons praten over de oplossingen. Wij verzorgen dit dan in goed overleg met onze leveranciers. Hier wordt nu gekozen voor stralingsprofielen die zes meter boven de grond hangen in combinatie met ledenradiatoren gemonteerd op de zuilen. Samen zijn we dan met productontwikkeling bezig.”

Maatwerk

Het herontwikkelen van oude gebouwen is vandaag de dag erg hot. “Zo heb je in Tilburg het spoorzonegebied waar het vereist is dat de unieke architectuur behouden blijft; de aansprekende en kenmerkende hoge gevels en glaspartijen blijven in tact. De uitdaging is om het te verwarmen, rekening houdend met natuurkundige wetten als het opstijgen van warme lucht of het mogelijk ontstaan van condens door koude ramen. Wij hebben een oplossing en denken graag mee bij het verwarmen van alle mogelijke ruimten.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details