Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwe strakke en sierlijke deurkrukken vinden hun weg naar de markt
Deurkruk Milano – Antonio Citterio.

Nieuwe strakke en sierlijke deurkrukken vinden hun weg naar de markt

Dwarse deurschilden als design statement

Een aantal spraakmakende architecten, waaronder Rem Koolhaas, heeft recent nieuwe deurkrukken ontworpen voor het Italiaanse designmerk Olivari. Het zijn strakke en toch sierlijke modellen in de populaire kleuren antraciet mat, brons mat en rvs mat. Als exclusieve leverancier voor de Benelux presenteert Intersteel deze deurkrukken met gepaste trots.

Deurkruk Diva – Luca Casini.

Al meer dan 100 jaar maakt het Italiaanse designmerk Olivari exclusief ontworpen deurkrukken. Zoals het de Italianen betaamt, wordt er met passie gewerkt aan deurkrukken waarin de emotie van de ontwerper tot uiting komt. De producten worden in Italië gemaakt en vinden via Intersteel hun weg naar projecten in de Benelux.

Bij de nieuwe deurkrukken van Rem Koolhaas zijn bijpassende ronde of vierkante rozetten ontworpen. Als alternatief voor de rozet, is een smal horizontaal schild ontwikkeld, dat fungeert als achtergrond of als verlenging van de deurkruk, waardoor het één geïntegreerd geheel lijkt. Deze horizontale schilden zijn in rechthoekige of ovale versie beschikbaar.

Deurkruk ABC op schild – Rem Koolhaas.

Rem Koolhaas noemt de door hem ontworpen ABC-deurkruk: “Een archetypische handgreep die voortkomt uit de eenvoud van het vierkante gedeelte.”

De fraaie vormgeving, de subtiele details, en de hoogwaardige kwaliteit kenmerken ook de andere nieuwe Olivari-deurkrukken op rozet, zoals de Lugano, de Milano en de Diva. Deze zijn ook door architecten ontworpen die hun sporen ruimschoots hebben verdiend, zoals Antonio Citterio, Carlo Colombo en Luca Casini. Zowel de deurkrukken op schild als de deurkrukken op rozet zijn gemaakt van messing met een ijzersterke PVD-coating.

Over Intersteel

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer-ondersteunend aanwezig.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details