Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Nieuwste ontwikkelingen innovatieve & biobased materialen te zien op MaterialDistrict Utrecht
Op de beurs is het natuurlijk ook een kwestie van materialen écht voelen!

Nieuwste ontwikkelingen innovatieve & biobased materialen te zien op MaterialDistrict Utrecht

MaterialDistrict Utrecht, dé beurs over de nieuwste trends op het gebied van innovatieve en biobased materialen voor architectuur en interieur, kondigt zijn 17e editie aan. Tijdens het evenement – dat plaatsvindt van 6 tot en met 8 maart 2024 in Werkspoorkathedraal Utrecht – zullen 150 exposanten hun nieuwste producten en materialen presenteren, is er een materiaaltentoonstelling met 250 samples te bewonderen en een lezingenprogramma met 50 sprekers bij te wonen.

De beurs is ruim opgezet.

Als toonaangevend platform voor materiaalinnovaties voor het ruimtelijk domein, is MaterialDistrict toegewijd om bezoekers de mogelijkheid te bieden nieuwe materialen en producten te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en meer te weten te komen over de nieuwste materiaalontwikkelingen. Het evenement is een must voor architecten en interieurontwerpers die op zoek zijn naar nieuwe materiaaloplossingen voor hun projecten. “Nu de noodzaak voor duurzaam & biobased bouwen steeds meer doordringt tot alle lagen van de maatschappij en de politiek, zijn we enthousiast om de (bouw)industrie tijdens ons evenement te laten zien wat er vandaag de dag al mogelijk is op dit gebeid”, zegt Jeroen van Oostveen, organisator van het evenement. “Ons doel is om meer bewustwording te creëren over het belang van het gebruik van duurzame & biobased materialen in de gebouwde omgeving en om architecten, ontwerpers en bouwers te inspireren om duurzamere keuzes te maken.”

Materiaal expositie

Nu de vraag naar biobased en innovatieve materialen in de gebouwde omgeving snel groeit, ziet de branche een golf van nieuwe en opwindende materialen die unieke eigenschappen en ontwerpmogelijkheden bieden. Met 250 tentoongestelde materiaalsamples geeft deze tentoonstelling een overzicht van de nieuwste duurzame materialen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De tentoonstelling toont een scala aan materialen, waaronder lichtgewicht plaatmateriaal gemaakt van popcorn, wandpanelen gemaakt van restmateriaal van wijnproductie, een leeralternatief gemaakt van cactussen en tegels gemaakt van bouwpuin van de London Underground.

Op de stands volop mogelijkheden voor een goed gesprek.

Lezingenprogramma

MaterialDistrict Utrecht staat bekend om haar spraakmakende lezingenprogramma, waarin gerenommeerde (inter)nationale architecten, wetenschappers, ontwerpers en andere experts de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied delen met het publiek. Ook dit jaar zijn er simultaan twee theaterprogramma’s waarin een line-up van 50 sprekers hun kennis en ervaring met de bezoeker delen.

Het lezingenprogramma wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met een aantal vooraanstaande organisaties waaronder: PEFC Nederland, Biobased Creations, Fibershed, BNI, Biophilic Design Platform en Matter Technologies.

Exposanten

Het evenement biedt de bezoeker de uitgelegen kans om de juiste fabrikanten voor hun volgende projecten te vinden, met exposanten die een scala aan innovatieve materialen presenteren die het potentieel hebben om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we ontwerpen en bouwen. Van duurzame en biologisch afbreekbare materialen tot hightech materialen die zich kunnen aanpassen aan hun omgeving, er is dit jaar voor ieder wat wils.

Dit jaar tonen meer exposanten dan ooit (materiaal)innovaties binnen de thema’s Circulariteit, Wellbeing en Energietransitie, een direct gevolg van het MaterialDistrict Innovation Fund dat in 2019 door MaterialDistrict is opgericht. Startups en ontwerpers kunnen uit het fonds subsidie krijgen op hun beursdeelname. Een onafhankelijk adviescomité – waaronder Leonne Cuppen die als curator aan MaterialDistrict Utrecht is verbonden – vervult een belangrijke rol in het scouten van startups en het beoordelen van subsidieaanvragen.

Enkele van de exposanten van dit jaar zijn Huis Veendam, Interface, Planq, Sustaign, The Good Plastic Company, Plexwood, Nature@home, Circuform, Arpa, Wasteboard en vele anderen.

Je laten informeren én netwerken!

Bezoeken

De 17e editie van MaterialDistrict Utrecht vindt plaats van 6 t/m 8 maart 2024 in Werkspoorkathedraal in Utrecht. Met 5.000 verwachte bezoekers, 150 exposanten en 5.800 m2 expositieruimte staat hét materialenevent voor (interieur)architecten en R&D-professionals geheel in het teken van materiaalinnovaties voor het ruimtelijk domein: Architectuur, Interieur, Tuin- & Landschapsarchitectuur, Leisure, Exhibition & Standbouw en Meubel- & Interieurbouw.

Ga voor meer informatie over Material-District Utrecht en voor tickets naar: www.materialdistrict.nl

Openingstijden
Woensdag 6 maart, 10:00-18:00 uur
Donderdag 7 maart, 10:00-18:00 uur
Vrijdag 8 maart, 10:00-17:00 uur    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details