Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
One stop shop voor verlichting
Hypermodern en ultraslank armatuur Inspire. (Beeld: Kirstine Mengel)

One stop shop voor verlichting

SG Lighting A/S is een van origine Noors bedrijf. De verlichtingsproducent van binnen en buitenarmaturen werd opgericht in 1990. Inmiddels is het bedrijf aanwezig in 25 landen. Vanuit Mechelen levert SG Lighting aan de Benelux , DACH, UK en Frankrijk. 

“Wij zijn al veel jaren actief in België en investeren steeds meer in de Nederlandse markt”, zegt Country Manager Benelux Judith Keirsmaekers. “De ontwikkeling en productie hebben we in eigen hand, met productie-eenheden in China en Denemarken. Daardoor staat SG Lighting garant voor een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding.”

‘Highbay’-armatuur Tovadal.

Snel leverbaar totaalpakket 

“De opslagruimte in Mechelen is verdubbeld naar 5000 m² om nog meer voorraad te kunnen houden zodat we onze klanten nog sneller kunnen voorzien van onze producten. Wij richten ons vooral op de  residentiële markt, maar zijn eveneens zeer actief in de tertiaire en indus-triële markt. Als bedrijf willen we een totaalpakket aan verlichting bieden, zowel standaard functionele verlichting als de ‘specials’. We zijn in staat om snel een andere kleur of andere afmeting te leveren. Dankzij de diversiteit in ons aanbod zijn we echt een One Stop Shop.” 

SG Lighting is gespecialiseerd in zowel binnen als buiten verlichting. “Hierop geven wij een garantie tot 10 jaar, op zowel armaturen, componenten als drivers. Onze buitenverlichting heeft 10 jaar garantie op corrosie. Dat kunnen wij waarmaken dankzij het gebruik van robuuste materialen, die bestand zijn tegen de Scandinavische weersomstandigheden.” 

Artes is een model voor wandmontage buitens- of binnenshuis.

Volgens Keirsmaekers ligt de focus van het bedrijf op de installateur, maar zeker ook op de architect. “Wij willen graag dat nog meer professionals ons gamma leren kennen en ontdekken wat wij te bieden hebben. Hiervoor hebben we meer personeel aangenomen. Onze kracht ligt onder meer in ons totaalgamma en onze robuuste kwaliteit, maar SG Lighting staat niet alleen voor degelijkheid en kwaliteit. De laatste jaren besteden we meer en meer aandacht aan design. De vormgeving is belangrijker geworden, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen.”

Design wandarmatuur Fagernes.

Designmodellen voor binnen en buiten

 “We zijn voortdurend bezig met vernieuwing. Binnen ons huidige assortiment zijn verschillende armaturen zeer geliefd bij architecten. Artes is bijvoorbeeld een fraai, decoratief model voor wandmontage buitens- of binnenshuis. Het armatuur is vervaardigd uit drukgegoten en gepoedercoat aluminium en is dimbaar met faseafsnijdimmer.” 

Lineal Surfice is een modulaire systeemoplossing voor opbouwmontage.

De lamp biedt daarnaast de mogelijkheid tot een individuele trapsgewijze aanpassing van de lichthoek/lichtverdeling naar boven en/of naar beneden. Up-/downlight kan desgewenst worden uitgeschakeld. Keirsmaekers vervolgt: “Inspire is een hypermodern en ultraslank armatuur met een gepoedercoat wit of zwart oppervlak. De kubistische zwarte reflectoren werken zeer goed tegen verblinding bij direct licht. Bovendien beschikt de armatuur over indirect licht. Daardoor past dit model goed in kantoren en boven bureaubladen. Meerdere Inspire armaturen kunnen mechanisch op een rij aan elkaar worden verbonden.” 

In maart verschijnt de nieuwe catalogus van SG Lighting, met hierin veel nieuwe modellen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details