Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Ons elektronische sluitsysteem maakt flexibiliteit toegankelijk’
Ixalo dubbele knopcilinder.

‘Ons elektronische sluitsysteem maakt flexibiliteit toegankelijk’

Dit elektronische sluitsysteem van BKS combineert diverse elektronische producten en technologieën in één modern, compleet én duurzaam systeem, dat bovendien zeer eenvoudig te installeren, combineren en managen is.

Openen, bedienen, sluiten en beveiligen: volgens het motto ‘Securing technology for you’ biedt de Gretsch-Unitas groep baanbrekende oplossingen voor raam- en deurtechniek, automatische toegangssystemen en gebouwmanagement systemen. Het van oorsprong Duitse familiebedrijf produceert en distribueert o.a. bouwbeslag, sloten, (elektro)mechanische sluitsystemen, toegangscontrolesystemen en draai- en schuifdeurautomaten van de merken GU, FERCO, Ela-soft en BKS. Populair in het assortiment is het elektronische sluitsysteem Ixalo, waarmee bijvoorbeeld kantoor- en leisuregebouwen optimaal beveiligd en beheerd kunnen worden.

Ixalo wandlezer.

Starterskit

In utiliteitsgebouwen is een combinatie van mechanische cilinders en elektronische oplossingen vaak wenselijk, weet Joep Breukels, Managing Director van GU Nederland.

“Ixalo speelt hier uitstekend op in. Het systeem maakt flexibiliteit toegankelijk.” Ixalo is zowel geschikt voor individuele als groepen deuren, vertelt hij. “Aan de basis van het elektronische sluitsysteem ligt een starterskit, waarin alle ingrediënten voor het programmeren en bedienen van de eerste knopcilinder zijn geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan de transponder (wandlezer), programmeersoftware, (gratis) licentie en een systeem masterkaart. Iedere volgende knopcilinder of elektronisch krukbeslag kan eenvoudig aan het elektronische sluitsysteem worden toegevoegd. Naar wens zijn bovendien koppelingen met het eigen BKS systeem, SE technologie of RFID technologie mogelijk. Het systeem is compatibel met MIFARE Classic® en MIFARE® DESFire® en dankzij het Key Management System zijn ook bestaande transponders eenvoudig te integreren. Dat maakt het Ixalo-systeem ook bij uitstek geschikt voor bestaande gebouwen.”

Met het elektronische sluitsysteem Ixalo kunnen bijvoorbeeld kantoor- en leisuregebouwen optimaal beveiligd en beheerd worden

Vele opties

Voor de implementatie van Ixalo is geen hak- en breekwerk nodig. Ook hoeven geen kabels getrokken te worden, benadrukt Breukels. “Ixalo betreft een batterijgevoed én energiezuinig systeem. Eén batterij staat garant voor wel 70.000 open- en sluitcycli! Het systeem met RFID voldoet bovendien aan de hoogste veiligheidsnorm EN 15684.”
Recent zijn de Ixalo producten bijvoorbeeld geleverd aan een vakantiepark op Bonaire, waar de toegang tot en het beheer van de vakantiehuisjes enorm vereenvoudigd is, vertelt hij. “Ook hebben we diverse hospitalitygebouwen, dealershowrooms en kantoren beleverd. Het systeem kan zelfs thuis worden toegepast!” Optioneel zijn de Ixalo cilinders leverbaar met paniekfunctie, geïntegreerde radiomodule, in dubbel gecontroleerde uitvoering, als halve cilinders, in IP-65 uitvoering en met het SKG*** keurmerk. 

“Ook de Ixalo deurbeslagen voldoen aan deze eisen en zijn leverbaar in een variant voor binnendeuren, in SKG*** voor de buitendeur, enkelzijdig of dubbelzijdig gecontroleerd, in IP-65 uitvoering en volledig gecertificeerd conform de Europese vluchtwegnormen. Hiermee kunnen we voor ieder project en iedere toegangscontrolewens een passende oplossing bieden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details