Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ontdek de mogelijkheden van Beton Ciré: Een schitterende betonlook uitstraling in iedere ruimte

Ontdek de mogelijkheden van Beton Ciré: Een schitterende betonlook uitstraling in iedere ruimte

De toepassing van Beton Ciré is enorm populair in woningen, bedrijfsgebouwen, hotels, restaurants en winkelpanden. Niet alleen vanwege het unieke karakter en de luxe uitstraling van het materiaal, maar ook vanwege de veelzijdigheid. 

De cementgebonden stucsoort is namelijk duurzaam, waterdicht, slijtvast en naadloos en hecht op vrijwel iedere ondergrond. Van hout, steen en beton tot gipsplaten, keramische tegels, kunststoffen en glas. Bovendien kan het materiaal op iedere locatie worden aangebracht: van vloeren tot plafonds, wanden, trappen en meubelstukken en van woon- en werkruimtes tot keukens en badkamers. Zelfs een applicatie in de douche is geen enkel probleem, weet Patrick Vos, directeur van Beton Aparte International, de officiële importeur en distributeur van Beton Ciré in Nederland, België en Duitsland.

Beton Ciré is een waterdicht betonstuc dat al meer dan 25 jaar in Frankrijk word gebruikt in badkamers, vertelt Vos. “Dit Beton Ciré, gewreven beton in het Frans, werd vroeger waterdicht gehouden met was of olie. Tegenwoordig hebben we echter permanente systemen die waterdicht blijven, makkelijk schoon te maken en zeer hygiënisch zijn. Door de naadloze applicatie zijn vuil, schimmels en bacteriën namelijk niet aan de orde.”

Keur aan afwerkingen en kleuren

Naast cement bestaat Beton Ciré uit zeer fijn gemalen kiezelstenen en zand en speciale kunsthars (resin). Dankzij deze kunsthars wordt het product flexibel maar toch hard, waardoor het zeer dun kan worden aangebracht (max. 2 mm). 

“Doordat Beton Ciré met de hand wordt opgebracht, kan het op iedere gewenste manier worden verwerkt. Het kan ruw geplaatst, geschuurd en/of glad gepolijst worden. Bovendien kan met één of meerdere kleuren worden gewerkt.”

Met behulp van een kleurstof kan het product in iedere gewenste kleur worden geleverd, vertelt Vos. “Wij beschikken over 74 standaard kleuren. Daarnaast maken we custom colours voor architecten en designers, die niet gereproduceerd worden.” 

Het complete Beton Ciré systeem van Beton Aparte omvat tevens een impregneermiddel voor de basisbescherming en hechting van de sealer, evenals een speciale 2-componenten PU Sealer mat voor toepassingen in de keuken of badkamer.

Duurzame keuze

“Naast bovengenoemde producten werken we vandaag de dag veel met geopolymeren; een duurzaam en groen alternatief voor cement”, vertelt Vos. “Dit bindmiddel bestaat met name uit hoogwaardige secundaire mineralen, gewonnen uit industriële reststoffen en met een lage CO2-footprint en milieuafdruk. Hiermee sluiten we aan op de duurzaamheidsambities van veel klanten.” 

Voor de productie van Beton Ciré zijn slechts minimale grondstoffen nodig, benadrukt hij. “Bovendien leveren wij het product per vierkante meter, waardoor verspilling niet aan de orde is. Vóór 12 uur besteld, betekent morgen (Nederland) of overmorgen (België/Duitsland) al geleverd.”

Zien, voelen en beleven

In de 200 vierkante meter grote showroom van Beton Aparte in Baarle Nassau kunnen architecten, ontwerpers én hun klanten alle mogelijke toepassingen, afwerkingen en kleuren zien, voelen en beleven. Bijvoorbeeld in een badkamer, keuken en woonkamer, maar ook in een speciale designhoek waar de creativiteit van bezoekers maximaal gestimuleerd wordt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details