Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ontdek PIM voor de bouw
Met Utopis® Platform kunnen fabrikanten en leveranciers hun database met productinformatie op verschillende kanalen benutten.

Ontdek PIM voor de bouw

Architecten werken graag samen met fabrikanten en leveranciers met een PIM

Fabrikanten en leveranciers worden met steeds meer kanalen geconfronteerd waarop hun productinformatie beschikbaar moet zijn. Product Informatie Management, kortweg PIM, helpt hen om deze informatie eenvoudig en vanaf één centrale plek te beheren, onderhouden en distribueren naar hun websites, webshops, online catalogi, mobiele apps, et cetera. Het PIM-systeem van ZeeBoer gaat hierin nog een stapje verder, door ook een assortiment unieke online bouwtools op te nemen. Denk bijvoorbeeld aan uitgebreide bestekservices en calculatietools, waarmee Software as a Service naar het allerhoogste niveau wordt getild.

ZeeBoer heeft zich ontwikkeld tot een marktleider in bestekservices. De Vaassense onderneming is bovendien hét brein achter Utopis® Platform; een Product Informatie Managementsysteem voor fabrikanten en leveranciers in de bouw. “Fabrikanten en leveranciers worden graag voorgeschreven in bestekken. Ook zien zij hun productinformatie graag terug in BIM-modellen”, weet Peter Veldhuizen, directeur van ZeeBoer. “Vaak bieden zij hier een bestekservice voor aan. Doordat wij op de achtergrond van deze tool een PIM-koppeling toevoegen, ontstaan interessante nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het voeden van je website, webshop, online catalogi en mobiele apps met up-to-date productinformatie. Maar ook aan de mogelijke toevoeging van een rekentool, om bijvoorbeeld eenvoudig isolatiewaarden te berekenen en waarin diverse producten naar voren komen. Met andere woorden: met Utopis® Platform kunnen fabrikanten en leveranciers hun database met productinformatie op verschillende kanalen benutten.”

Peter Veldhuizen, directeur van ZeeBoer. (Beeld: Hans Hebbink)

Eén overzichtelijke omgeving

Veel fabrikanten en leveranciers beschikken al over een ERP-systeem of boekhoudpakket waarin de primaire productinformatie is opgenomen. “Deze informatie is echter lang niet altijd geschikt om ook op de website en andere kanalen te gebruiken”, vertelt Veldhuizen. “Aanvullende productfoto’s, unieke verkoopargumenten, montageschema’s, et cetera zijn hier nodig én gewenst om (potentiële) stakeholders in de bouw te overtuigen. In Utopis® Platform kunnen deze documenten eenvoudig geclusterd, onderhouden én gedeeld worden. Onze zeven ervaren softwarespecialisten ondersteunen fabrikanten en leveranciers graag om hier invulling aan te geven. Bijvoorbeeld door productoverzichten in Excel over te zetten naar Utopis® Platform en in één overzichtelijke omgeving te verrijken met producteigenschappen, verwerkingsadviezen, kwaliteitsdocumenten, …., waarna klanten de tools eenvoudig via hun eigen verkoopkanalen kunnen delen.”

Maximaal overzicht, minimale foutkansen

Het grootste voordeel van Utopis® Platform is overzicht, evenals een enorme tijds- en faalkostenreductie. “Wanneer je je productinformatie en verwerkingsadviezen in verschillende documenten bewaart, moeten bij eventuele wijzigingen alle losse documenten teruggezocht en aangepast worden”, aldus Veldhuizen. “Hoe meer versnipperd de informatiestroom, hoe groter het risico op fouten. Door alle bestanden op één centrale plek te clusteren, vermindert deze foutkans aanzienlijk. Niet alleen de fabrikanten en leveranciers zelf, maar ook hun eindklanten én de voorschrijvende markt zijn hier enorm bij gebaat.”

Inmiddels maken ruim 120 fabrikanten en leveranciers in de bouw gebruik van Utopis® Platform. U vindt ze op www.zeeboer.nl. Staat uw naam hier binnenkort ook tussen?    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details