Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Op weg naar een comfortabele, veilige en gezonde werkomgeving
Project Krinkels Breda, i.s.m. architect Paul de Ruiter. (Beeld: Rene de Wit)

Op weg naar een comfortabele, veilige en gezonde werkomgeving

Niet verwonderlijk, want bij bedrijven waar het welzijn van medewerkers prioriteit heeft, is het ziekteverzuim lager, de productiviteit hoger en het personeelsverloop kleiner. De glassystemen van Interior Glassolutions BV dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Het werken in een open kantoortuin heeft ogenschijnlijk veel voordelen: daglicht stroomt maximaal naar binnen, medewerkers kunnen makkelijk en snel contact maken met collega’s en vierkante meters worden optimaal benut. Toch is er ook een keerzijde, weet Geurt Roelofsen, directeur van Interior Glassolutions BV. 

“In een kantoortuin is vaak sprake van (te) veel geluid. Bijvoorbeeld uit onderzoek van PanelWizard onder 1.000 respondenten blijkt dat twee derde (!) van de medewerkers in een open kantoortuin meerdere keren per dag wordt afgeleid door omgevingsgeluiden. Vooral bellende (75%) en pratende collega’s (72%), rinkelende telefoons (66%) en geluid van afgespeelde video’s (54%) worden als zeer storend ervaren. De gevolgen zijn concentratieproblemen (51%), een onrustig gevoel (34%) en vermoeidheid (27%). Onze glassystemen gaan hiermee de strijd aan. Dankzij onze volglazen wanden en deuren blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is.”

Duurzame glasoplossingen op maat

“In onze projecten trekken we veelal gezamenlijk op met architecten, opdrachtgevers en aannemerspartijen”, aldus Roelofsen. “We verdiepen ons graag in de complexiteit van een project en vertalen dit naar glasoplossingen op maat. Hierbij houden we nadrukkelijk rekening met de esthetische en gebouwtechnische wensen van architect en opdrachtgever, maar ook met wetten, normen en wensen rondom geluidsisolatie, brandwering, inbraakpreventie én duurzaamheid. Samen met onze Franse mede-eigenaar Saint-Gobain Glass hebben we de milieueffecten (levenscyclusanalyse/LCA) van onze glasproducten in kaart gebracht, vanaf extractie (grondstoffen/bron), fabricage en verwerking t/m vervoer, gebruik en afvalverwerking (cradle to grave). Ook hebben we ons verdiept in duurzaamheidsmethodieken zoals BREEAM, LEED en WELL. Dit heeft geleid tot mooie WELL-projecten in Son (nieuwbouw HumanTotalCare) en Amsterdam (nieuwbouw Booking.com). Hier hebben we onder andere volglazen wanden en deuren met een geluidsisolatie tot 60 dB (!) geleverd en geïnstalleerd, inclusief hygiënische deuropeners. De geluidsisolatie van de diverse producten is aangetoond in het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details