Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Op weg naar het jaarevent in januari 2025!
Tulpenark, Amsterdam.

Op weg naar het jaarevent in januari 2025!

Projecten van de maanden februari, maart en april 2024

Vorig jaar december vond de eerste uitreiking plaats. Op het landgoed van kasteel de Vanenburg in Putten viel namelijk alles samen wat in de 12 maanden ervoor was opgezet: de firma Trespa en vakblad Archicomm reikten de eerste ‘Project van het Jaar Award’ uit. TBE-ZA Architecten en Ingenieurs uit Volendam won de prijs met het project Koninklijke Edam.

Tijdens het goed bezochte event – zo vlak voor Kerst – werd al duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven en dat er een jaarlijkse uitreiking van zou worden gemaakt. De reacties waren positief. Bovendien zagen alle aanwezige architecten ook dat er mede door de presentaties op het podium nuttige kennisuitwisseling plaatsvond én dat alleen het aanwezig zijn in Putten al nieuwe netwerkpotentie bood. 

En dát alles betekent dat we in elke editie van uw vakblad Archicomm dit jaar een aantal projecten bespreken, die nú gekozen zijn tot ‘Project van de Maand’ en dus meedingen naar de hoogste eer: het uiteindelijk winnen van de ‘Project van het Jaar Award 2024’. Naar verwachting zal er weer een bruisende bijeenkomst in januari 2025 op de agenda worden gezet!
Maar ook dát leest u in dit vakblad én online op www.archicomm.nl.

Voor specifieke vragen over de Award-uitreiking kunt u zich wenden tot organisator Jim Wolters, accountmanager Façade bij Trespa in Weert (telefoon: 0495 – 458 358) of tot Folkert van der Werf, projectmanager bij Louwers Mediagroep / Archicomm (telefoon: 0495 – 450 095).

Project van de maand februari

Rehobothschool, Nijkerk

Geconfronteerd met de uitdaging voor meer ruimte en moderne onderwijsfaciliteiten, heeft de Rehobothschool een transformatie ondergaan. Inspiratie die werd gevonden in een mozaïekelement op de school, werd de basis van de gevelopbouw, waarin gecombineerde kleuren terugkwamen met Trespa® Meteon®. 

Rehobothschool, Nijkerk.

Projectdetails

Opdrachtgever: Rehobothschool

Architect: Jorris Hoste & Gert-Jan Luiten, KYK architecten

Installateur: Martie Doppenberg, Bouwbedrijf Doppenberg Nijkerk

Applicateur en dealer: Ron van der Laak, Michon Dak- & Geveltechniek Vianen

Decor: Trespa® Meteon® Uni Colours, A25.8.1 Anthracite  Grey, A35.4.0 Cactus Green & A36.3.5 Turf Green in Satin

Tulpenark, Amsterdam 

De Tulpenark: een drijvend kunstwerk in het hart van Amsterdam! Geïnspireerd door een kleurrijk tulpenperk, vormde een foto van deze bloemen de basis voor het concept. Het resultaat is een patroon van verpixelde kleuren, tot leven gebracht met Trespa® Meteon® wat de passie voor kleur van de bewoners tot leven brengt.  

Projectdetails

Opdrachtgever: Mevrouw de Mooi en meneer De Wit

Woonbootarchitect: Anton Surink, Studio Anton Surink

Aannemer: Johan van Domselaar (projectleider), ABC Waterwoningen

Distributeur: Miedema Bouwmaterialen

Decor: Trespa® Meteon® Uni Colours, A37.2.3 Spring Green, A03.1.0 Pastel-Grey,  A04.0.0 Cream White, A4.0.2 Pale Yellow, A04.0.5 Zinc Yellow, A05.1.4 Sun Yellow, A08.2.3 Salmon, A10.1.8 Red Orange, A12.1.8 Passion Red, A33.3.6  Brilliant Green, A35.4.0 Cactus Green & A17.3.5 Cyclam 

Project van de maand april

Otium Leisure Resort, Roosendaal 

Het Otium Leisure Resort: een oase van rust en zakelijke efficiëntie in Roosendaal! Ontworpen met oog voor detail door Geert Timmermans & Dave Heemels, biedt het resort een mix van luxe en natuur. De materiaalkeuze van Trespa® panelen met houtuitstraling versterken de lichte, luchtige sfeer, perfect voor zowel ontspanning als zakelijke bijeenkomsten.     

Screenshot

Projectdetails

Project: Otium Leisure Resort, Roosendaal

Architect: Geert Timmermans & Dave Heemels, Povše & Timmermans architecten

Opdrachtgever: VK Leisure groep

Aannemer: Bouwbedrijf van de Ven, Veghel (Thijs de Rooij, projectleider)

Distributeur: Bouwcenter Veghel (Bas Joosten, commercieel verantwoordelijke)

Decor: Trespa PURA NFC PU02 & Trespa Meton NW02 (Classic Oak)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details