Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Open vloergootsysteem geeft grenzen power

Open vloergootsysteem geeft grenzen power

Elke uitvoering maatwerk. Een nieuwe standaard.

In een tijd waarin flexibel werken steeds meer de norm wordt is kabelmanagement niet meer weg te denken. Office Cabling Systems is gespecialiseerd in oplossingen voor elk kabelvraagstuk. Het open vloergootsysteem Tetra® Limes is uitermate geschikt om langs wanden, gevels en glaspuien toe te passen.

Vloergootsysteem OCS TETRA® LIMES wordt door OCS in Nederland ontworpen en gemaakt. “De LIMES is vernoemd naar de beroemde Romeinse grens”, zegt Office Cabling Systems. “LIMES geeft de grenzen van een gebouw power; denk aan wanden, gevels en glaspuien. De sendzimir goten met gepoedercoate blank stalen deksels bieden genoeg plaats aan verschillende kabels. De bijpassende vloerdoos met 4x 230V RA en 4x data-uitsparing wordt met behulp van een Gst18i3 connector aangesloten.” 

Uniek aan het systeem is dat OCS de elementen op maat afstemt op elk project. Zo kan elke opdrachtgever zijn eigen touch geven aan de LIMES. “De architect heeft ultieme vrijheid. Hij is vrij om niet alleen de afmetingen, maar ook de kleur van het systeem te kiezen. Zo is de TETRA® LIMES in dezelfde kleur als een kozijn opvallend onopvallend. Als het nodig is passen we de gootdeksels ook met gemak aan op een giet-, parket of tapijtvloer.” 

OCS stelt de TETRA© LIMES voor aan de hand van twee succesprojecten; het trainingscomplex 1908 van Feyenoord en het hoofdkantoor van Den Doorn Totaalinstallateurs.

In het Feyenoord trainingscomplex bevinden zich tussen de goten slanke vloerdozen met 230V- en data-aansluitingen.

Trainingscomplex Feyenoord 1908

Bij het inmeten door OCS kwam naar voren dat de goten bij Feyenoord verschillende lengtes moesten krijgen. “We maakten daarom een overzichtelijk tekening met de benodigde vloergootonderdelen. Op wens van Feyenoord brachten we kleine uitsparingen aan op de kopse kant van de vloergoten. Met een speciale sleutel gaan deze deksels gemakkelijk open. Tussen de goten bevinden zich slanke vloerdozen met 230V- en data-aansluitingen. Vanwege de gietvloer hebben de gootdeksels geen oplegrand, de vloerdoos heeft die wel. De hele goot inclusief de vloerdozen is naar wens van de voetbalclub gepoedercoat in RAL8022 met 70% glansgraad in een fijne structuur.”

De hele goot inclusief de vloerdozen is naar wens van de voetbalclub gepoedercoat in RAL8022.

Tetra® Limes in nieuw hoofdkantoor

Den Doorn Totaalinstallateurs koos voor haar nieuwe hoofdkantoor, gelegen naast het hoofdkantoor van OCS, voor het maatwerksysteem Tetra® Limes. Het vloergootsysteem werd geplaatst langs de glazen pui. 

“Den Doorn Totaalinstallateurs gaf ons alle belangrijke data. Daarmee maakten wij een compleet ontwerp met de benodigdheden. Voor dit project waren 18 verschillende gootdeksels nodig. Natuurlijk brachten we markeringen aan op de tekening en de onderdelen. Bij Den Doorn leverden we universele sendzimir goten van een meter. Die waren op locatie eenvoudiger te verwerken. De goten zijn aan elkaar bevestigd met beugels via de binnenkant. Vanwege de tapijtvloer hebben de gootdeksels een oplegrand, net zoals de vloerdoos. De blank stalen gootdeksels en de vloerdozen zijn gepoedercoat in zwart RAL9005 met 70% glansgraad in een fijne structuur.” 

Niet alleen Den Doorn zelf is erg tevreden met het vloergootsysteem, zo zegt OCS. “Een enthousiaste installateur, die bij Den Doorn op bezoek was, belde ons op om ook voor hem een TETRA® LIMES samen te stellen. Het moge duidelijk zijn: wij staan dan ook van harte klaar voor die lezers die naar aanleiding van dit artikel interesse in LIMES hebben.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details