Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Oplossing koudebrug betonconsoles
Project Ravenhorst gereed.

Oplossing koudebrug betonconsoles

Bij het energetisch renoveren van een flat is het belangrijk dat dit meteen goed gebeurt. Wanneer de verwachting is dat de bewoners nog minstens 25 jaar gebruik zullen maken van de woning is renovatie op nieuwbouwniveau de standaard. Beers Bouwproducten heeft een oplossing voor koudebrugproblemen. Hiervoor produceert het bedrijf geïsoleerde galerij- en balkonconsole omkledingselementen.

Veel galerijflats die gebouwd zijn in de jaren ‘50, ‘60 en ‘70 hebben betonnen balkon- en galerij-consoles die zorgen voor een koudebrug in de woning. Daardoor lekt er onnodig warmte aan de gevel, wat niet ten goede komt aan comfort (o.a. schimmelvorming) en energieverbruik. Om die koudebrug te elimineren heeft Beers Bouwproducten een kap ontwikkeld die heel eenvoudig om deze consoles heen kan worden geplaatst.

“De mogelijkheden van dit product zijn nog niet breed gekend”, zegt eigenaar Marc Beers. “We denken dat wij een perfecte prefab oplossing kunnen bieden voor het isoleren van de consoles. Zeker als er nieuwe, gevelvullende elementen worden geplaatst is er veel mogelijk. Punt van aandacht is dan dat de omkledingselementen niet voor de kozijnen komen te zitten. De bestaande consoles worden door de geïsoleerde elementen natuurlijk breder en het is natuurlijk niet zo mooi als dan het kozijn voor een deel wegvalt.”

Project Ravenhorst gereed.

Diversiteit

Beers Bouwproducten uit Medemblik biedt een compleet assortiment van polyester bouwproducten aan voor de buitenzijde van een bouwwerk: dakgoten, deurluifels, dakkapellen, boeidelen, windveren, koudebrugbekledingselementen, schoorsteenomkledingen, raamluiken en zelfs complete gevelelementen. Beers: “Wij voorzien grotere projecten van onze producten, in sommige gevallen alleen de levering, maar ook vaak de montage.”

Console omkleding Noordwestflat in uitvoering.

Vele voordelen van kunststof

Met passie pleit hij voor de toepassing van kunststof composieten. “Wij doen ons best om de bekendheid van deze producten te vergroten. Dit lukt ook! Steeds meer aannemers en architecten zien de voordelen van dit materiaal.” Volgens Beers zijn de eigenschappen van kunststof gunstig ten opzichte van bijvoorbeeld aluminium en beton. “Kunststof is licht, sterk, geeft grote ontwerpvrijheid en is weersbestendig. Daarnaast is het snel te verwerken en duurzaam. Schilderen is niet nodig.” 

Enkele console omkleding.

Renovatie in Rotterdam

Momenteel werkt Beers Bouwproducten in Rotterdam mee aan de Noordwest- en Corridorflat in Rotterdam IJsselmonde. “Voor aannemer Vorm zijn wij onderdeel van dit renovatieproject. Van boven naar beneden hebben ze hier alle gevels verwijderd. Het betonnen skelet wordt voorzien van goed isolerende en geluidsdichte wanden en kozijnen én onze elementen voor de uitstekende consoles.” 

Het resultaat zijn woningen die na renovatie duurzaam en gasloos zijn. “Buitengevelisolatie is een bedrijfseconomisch slimme oplossing, doordat hogere RC-waardes met minimale meerprijzen kunnen worden gerealiseerd.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details