Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Parketoliën van ADLER: voor een vloer die tegen een stootje kan
Innolux Vita-Oil zorgt voor een parketvloer met een natuurlijke, karakteristieke uitstraling. (c)

Parketoliën van ADLER: voor een vloer die tegen een stootje kan

Een sfeervolle houten vloer, mooie houten meubels of een karakteristieke houten keuken: in steeds meer huizen wordt hout gebruikt. Vooral parketvloeren zijn sterk in trek. En dat is niet voor niets: een vloer van dit duurzame materiaal zorgt voor een prettige, warme sfeer in huis en heeft een natuurlijke uitstraling. Om deze natuurlijke uitstraling ook op de lange termijn te behouden, moet het hout echter goed worden beschermd – bijvoorbeeld met een hoogwaardige olie. Lange tijd hadden oliën de reputatie dat ze niet zo kras- en stootvast zouden zijn en dat ze ingewikkeld zouden zijn om mee te werken. De Oostenrijkse verf- en lakfabrikant ADLER maakt hier nu korte metten mee: “We hebben verschillende hoogwaardige parketoliën voor de industrie en het midden- en kleinbedrijf in ons assortiment, die snel en efficiënt aan te brengen zijn en wel tegen een stootje kunnen”, aldus Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze.

Snelheidswonder: binnen tien minuten droog

Met de Legno Parkettöl biedt ADLER parketproducenten een echt snelheidswonder: het oppervlak is al na ongeveer tien minuten droog, en de droogtijd kan nog verder worden verkort wanneer er infraroodstralers worden gebruikt. Gegarandeerd efficiënt werken dus. Daarnaast wordt deze parketolie gekenmerkt door een groot doordringvermogen, een goede waterbestendigheid en een elegante, natuurlijke uitstraling.

Innolux Vita-Oil. (c)

Efficiënt en veilig aan te brengen

Wie echter op zoek is naar een parketolie die nog beter bestand is tegen intensief gebruik, nog sneller aan te brengen is en er nog natuurlijker uitziet, kiest voor de Innolux Vita-Oil. Deze uv-uithardende olie is geoptimaliseerd voor gebruik in een industriële walsmachine en is efficiënt en veilig aan te brengen. Het oppervlak voelt prettig aan en heeft een karakteristieke uitstraling: de olie haalt de natuurlijke kleur van het hout naar boven, waarbij de structuur van het hout goed zichtbaar blijft. Gebruikers dragen met Innolux Vita-Oil bovendien hun steentje bij aan een beter milieu: de olie wordt namelijk voor een groot deel op basis van hernieuwbare grondstoffen geproduceerd.

Legno Parkettöl. (c)

Hoge krasbestendigheid

Een echte highlight van de R&D-afdeling van ADLER is tot slot de innovatieve Legno Dura-Öl, die het beste van twee werelden verenigt: het geoliede oppervlak heeft een natuurlijke look en feel, maar doet qua weerstand niet onder voor een moderne meubellak. “Dankzij de 1B-bestendigheid en de hoge krasbestendigheid is de olie niet alleen geschikt voor parketvloeren, maar ook voor andere oppervlakken die intensief worden gebruikt, zoals trappen, tafels, binnendeuren, werkbladen en keukenelementen”, legt Cremers uit. De Legno Dura-Öl hoeft niet met de hand te worden ingewreven en droogt snel, waardoor twee werkgangen op één dag eenvoudig haalbaar zijn. Bovendien is de olie universeel toepasbaar: grote oppervlakken kunnen worden gespoten, en voor industriële verwerkers is de olie ook verkrijgbaar in de walskwaliteit Legno Dura-Öl WQ.

Legno-Dura-Olie. (c)

Voor alle toepassingen

Welk oppervlak verwerkers ook willen coaten: zowel de industrie als timmerlieden en meubelmakers vinden bij ADLER de juiste olie voor elke toepassing. Wat betreft kleurschakering en accentuering kunnen alle oliën op elkaar worden afgestemd. Daarnaast bevat het assortiment van ADLER ook bijpassende, hoogwaardige producten voor het onderhoud van parketvloeren. “Met onze oliën hoeven fabrikanten geen compromissen te sluiten”, benadrukt Cremers. “Wij garanderen efficiënte processen, een focus op duurzaamheid en een mooie, natuurlijke finish.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details