Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Passende oplossingen voor plafond en wand
Derako Lineair Exclusive-line plafond.

Passende oplossingen voor plafond en wand

Derako gebruikt massief hout om duurzame, milieuvriendelijke en esthetisch mooie plafonds, wanden en gevels te produceren. Sita Vleer, marketing- en communicatiemanager, beantwoordt een aantal interessante vragen, over het bedrijf en de mogelijkheden van de massief houten systemen.

Waarin onderscheidt Derako zich? 

“We staan voor oplossingsgerichtheid, service, kwaliteit en betrouwbaarheid. Bij Derako doen we wat we zeggen en zeggen wat we doen. We hebben onze expertise met het toepassen van massief houten systemen ontwikkeld door jarenlange ervaring, zowel nationaal als internationaal. Daardoor kunnen we specifieke oplossingen voor grote en kleine projecten bieden. Support, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit zijn onze topprioriteit.” 

Wat zijn de voordelen van hout versus een ander afwerkingsmateriaal?

“Wij verkopen eigenlijk CO2-opslag. Massief hout zorgt voor een minimale milieubelasting, is volledig biologisch afbreekbaar en hernieuwbaar. Wij kopen ons hout bewust in bij zagerijen die nieuwe bomen aanplanten. Daarnaast is hout karakteristiek, tijdloos, met goede akoestische waarden. Onze systemen zijn Cradle 2 Cradle Silver gecertificeerd en dragen bij aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED. Ook zijn alle Derako systemen volledig demontabel en de grondstoffen die overblijven opnieuw te gebruiken in de circulaire economie.”

Derako Grill Pro-line bamboo plafond.

Welke producten (productlijnen) bieden jullie aan?

“Voor plafond en wand heeft Derako twee hoofdsystemen: Het Grill systeem, met staande houten lamellen voor meer dieptewerking. En het Lineair Systeem, met liggende houten lamellen. Deze zijn onderverdeeld in vier productlijnen: Base-line, Pro-line, Exclusive-line en Cloak Wood. De Base-line is onze basis oplossing terwijl Pro-Line de klant specifieke oplossingen biedt binnen de opties van verschillende materiaalsoorten. Bij de Exclusive-Line is het mogelijk esthetische verrijkende vormen en effecten toe te voegen met volledige ontwerpvrijheid. De nieuwe Lineair en Grill Cloak Wood maken het mogelijk met natuurlijk houtfineer te ontwerpen.”

Hoe geeft Derako ruimte aan de creativiteit van architecten en ontwikkelaars?

“We beheren het gehele proces van ontwerp tot de productie en dat is ook onze kracht. We denken mee met de klant, maar we geven ook begeleiding en advies tijdens het monteren. Zo vinden we altijd een passende oplossing binnen onze systemen en de mogelijkheden met hout. Niks is onmogelijk voor onze technische afdeling. Wij zijn juist goed in speciale plafonds.” 

Met welke projecten zijn jullie momenteel bezig? 

“Voor een gebouw in Polen produceren wij  momenteel +/- 6000 m² Grill plafond en een wandsysteem. Door ons industrieel productieproces en de samenwerking met verschillende partners, zijn wij een betrouwbare leverancier, zelfs nu alle grondstoffen moeilijk te verkrijgen zijn en de prijzen stijgen. Recent hebben we in Nederland een uniek bamboe plafond afgerond met Afbouw Nederland.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details