Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Prijswinnend design behouden en functionaliteit verbeterd
Axiom in-home.

Prijswinnend design behouden en functionaliteit verbeterd

Gebouwencommunicatie nog beter

Begin dit jaar introduceerde Siedle verschillende noviteiten. Voor deze vernieuwingen en verbeteringen legde de specialist in gebouwencommunicatietechniek zijn oor te luisteren bij zijn installateurs. Directeur Wim Brusselaers: “We kunnen onze frontplaten met PVD-coating sneller en in groter formaat leveren. Daarnaast is het Siedle Vario deurstation volledig vernieuwd.”

De vernieuwde Siedle Vario.

Voorheen werden frontplaten voor deurstations Steel en Classic eerst uitgesneden in RVS en daarna gecoat met PVD. Nu wordt een RVS frontplaat gecoat aangekocht en de frontplaat hieruit gesneden. “Daardoor kunnen wij sneller leveren, ook zit er geen beperking meer aan het formaat van de frontpanelen. We kunnen bij grote wooninstallaties dus ook erg grote oppervlakken realiseren.” PVD-coatings zijn er bij Siedle in drie kleuren: Koper, messing en zwart in geborstelde of gepolijste variant. Zij zijn beschikbaar voor frontpanelen van deurstations van de designlijnen Siedle Classic
en Siedle Steel.

Bedieningsgemak en eenvoudige installatie

“Op Light + Building introduceerde wij een verbeterde versie van onze klassieker; Siedle Vario”, vertelt Brusselaers. “We hebben de feedback van onze installateurs gebruikt om het deurstation te verfijnen.” Zo is Siedle Vario nu nog makkelijker te bedienen, de oproeptoetsen laten zich bijna volledig drukken en het naambordje en beltoets zijn duidelijk ingedeeld. Nieuwe, warmere, verlichting garandeert goede leesbaarheid. Het drukpunt van de toetsen is duidelijk voelbaar en een nieuwe bevestigingstoon bevestigt de deuroproep. “Dit was echt een wens van onze klanten, maar deze functie kan ook uitgeschakeld worden.” De installatie is nu gemakkelijker en goedkoper door het gebruik van één enkele vlakbandkabel. Vastschroeven of klemmen is niet meer nodig. 

In de Access-camera-deurluidspreker voor Siedle Vario combineert de fabrikant uit het Zwarte Woud voor het eerst twee functies in één module: audio en video. “Dit vermindert de montage-inspanning en dus kosten, vooral bij middelgrote en grote projecten. De luidspreker is, anders dan bij vele andere producten in de markt, volledig geschikt voor buitengebruik en daardoor zeer betrouwbaar en duurzaam.” Het uiterlijk van de nieuwe versie is moderner dankzij rechtere en fijnere lamellen, die als een luifel beschermen tegen regen en vocht.

Siedle Vario.

Het modulaire principe van Siedle Vario blijft ongewijzigd. Dankzij een accessoire kunnen klanten de nieuwe modules met een ouder Vario type verbinden. Het deurstation is er daarnaast nog steeds in de kleuren wit, zilver-metallic, antraciet en glinsterend donkergrijs; maar ook op maat in iedere RAL kleur. 

Videopaneel nu zonder Smart Gateway

Het bekroonde videopaneel Axiom is er nu ook voor de In-Home-Bus. Het paneel wordt zonder separate Smart Gateway geïnstalleerd en de prijs blijft gelijk. “De installatie is eenvoudiger omdat er geen Smart Gateway meer nodig is. Dit scheelt kosten.” 

De gebruikersinterface van het touchscreen werd opnieuw ontwikkeld en is nu eenvoudiger te bedienen. Twee klassieke toetsen zijn aanwezig voor de belangrijkste functies: spraak en deuropener. Het royale 7 inch (diagonaal) touchscreen zorgt ervoor dat functietegels duidelijk en zichtbaar zijn. De nieuwe gebruikersinterface maakt de Siedle Axiom volgens Brusselaers intuïtief te bedienen. “Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om de videobeelden bij een deuroproep automatisch beeldvullend weer te geven. Op het scherm kunnen favoriete functies naar wens worden gerangschikt, zoals een functie voor het inschakelen van een buitenlamp.” Siedle Axiom In-Home wordt gekenmerkt door heldere lijnen, markante hoeken en een slank frame. Het videopaneel is beschikbaar in drie kleuren en hij kan met een console accessoire ook op tafel geplaatst worden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details