Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Prijswinnend design stelt eenvoud in uiterlijk en bediening centraal
PC-V14 is er in negen frisse kleuren.

Prijswinnend design stelt eenvoud in uiterlijk en bediening centraal

Red Dot Winner 2023, recyclebare multi-inzetbare stoel

“Vanaf 1997 ben ik al werkzaam in de projectinrichting”, legt Martijn Reijman Hinze uit. Samen met Arjan Pasteuning is hij eigenaar van Projectchair. “We kennen elkaar uit de projectbranche, en hebben diverse projecten gedaan in de afgelopen jaren. Samen besloten wij aan de slag te gaan als leverancier/distributeur van zitmeubilair voor kantoor en projecten. Ook ontwikkelen we stoelen en kantoormeubelen, in samenwerking met onze productiepartners.”

Goed zitten kan er tegenwoordig ook goed uitzien

Toen Projectchair op het spoor kwam van de Workspace Design Show was het bedrijf positief verrast door de visie van de organisatie. 

PC-V14 in vergaderopstelling.

“Het is een vrij nieuw en fris concept, dat volledig gericht is op onze branche. Een evenement zoals dit bestond nog niet in Nederland. Het is interessant dat bezoekers op de beurs kennis en informatie met elkaar kunnen delen over de wereld van de werkruimte. Er is veel om over te praten! Kantoren gaan er anders uitzien vanwege, onder andere, remote werken. We willen graag een balans vinden tussen werken op kantoor en thuis. Dan hebben we natuurlijk meubelen nodig die hierbij passen. Beeldschermwerk blijft bestaan en dan is goed zitten ontzettend belangrijk. Bij hybride werken biedt de PC-V14 hiervoor de ideale oplossing, omdat het een dynamische en multi-inzetbare stoel is, die er ook nog eens leuk uitziet.” 

Flexibel en dynamisch ontwerp

Voor het ontwerpen van nieuwe producten zochten Martijn en Arjan naar getalenteerde Europese designers. “Zo kwamen wij terecht bij de ontwerper Martin Ballendat. Hij is een bekende ontwerper van producten voor projectinrichting en heeft al producten gerealiseerd voor meer dan 40 bedrijven. Hiermee heeft zijn bedrijf al diverse prijzen gewonnen.” 

De stoel is eenvoudig in uiterlijk en bediening en multifunctioneel inzetbaar.

In zijn ontwerp van PC-V14 staan eenvoud in uiterlijk en bediening centraal. De stoel heeft een kunststof frame en is in negen frisse kleuren leverbaar. Een gestoffeerde zitting, armleggers die aan het frame zijn verbonden en een perforatiepatroon in de rugleuning geven de stoel flexibiliteit en karakter. De PU wielen zijn geschikt voor een hard en zacht vloeroppervlak. “De stoel is eenvoudig in uiterlijk en bediening en multifunctioneel inzetbaar, zowel voor thuiswerk en/of op een vergaderplek. Je kunt hem er gemakkelijk bij trekken. En, hij ziet er ook nog eens mooi uit. Dankzij de flexibiliteit van het frame is het zitten dynamisch en voel je je ondersteund.”

Ook de vakjury van de Red Dot Design Award zag de voordelen van de PC-V14 en beloonde het ontwerp met de Red Dot award, vanwege de eenvoud van het ontwerp, maar ook op basis van de gebruikte materialen. “Het kunststof is recyclebaar en de stof van het kussen is niet verlijmd, zodat het eenvoudig van elkaar gescheiden kan worden. Dit zorgt er onder andere voor dat de stoel voor
98% recyclebaar is.” 

Op de Workspace Design Show staat de PC-V14 centraal. Projectchair is te vinden op stand C15, naast de toiletten. Naast dit model heeft het bedrijf nog veel meer te bieden, zoals de distributie van het merk Comfort, dat deze zomer de Ergohuman 2 introduceerde. 

Kijk voor meer informatie op onze website.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details