Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Railsysteem waarvoor zout water geen uitdaging vormt
De Blanken Top – The Residence in Cadzand-bad bevindt zich aan zee, op de dijk.

Railsysteem waarvoor zout water geen uitdaging vormt

De beste performance voor binnen, robuust voor buiten

Een deur of paneel laten schuiven? Henderson Nederland heeft de juiste railsystemen voor elke toepassing. De producten van het bedrijf worden zowel binnen als buiten toegepast en het Soltaire schuifdeursysteem is zelfs bestand tegen agressieve omgevingsinvloeden.  

“Steeds vaker was er behoefte aan een railsysteem dat bestand is tegen zoute lucht, of juist de chloordamp van een zwembad”, vertelt René van den Biggelaar van Henderson Nederland BV. “Om hiervoor de juiste oplossing te bieden hebben wij sinds enige tijd het Soltaire schuifdeursysteem in ons assortiment. Dit is geschikt voor binnen- en buitenschuifdeuren.” 

Het systeem is gemaakt van maritiem roestvrij staal (316) en is ideaal voor kustomgevingen vanwege de weer- en corrosiebestendige eigenschappen. “Daarnaast zijn alle andere onderdelen van hoge kwaliteit RVS. De hangrollen zijn gemaakt met vier kogellagers zodat sprake is van een soepele rolweerstand en weinig frictie. Zij zijn gesloten, zodat zoute lucht niet kan binnendringen. Dit hebben wij natuurlijk getest.”

Soltaire is er in een 120-, 180- en 250-uitvoering. Deze cijfers corresponderen met het gewicht dat het systeem kan dragen. “Het systeem is geschikt voor toepassingen met enkele schuifpanelen of dubbele deuren op een enkele of dubbele looprail. Kant-en-klare bouwpakketten met rails van twee en drie meter vergemakkelijken de installatie. Voor projecten op maat kunnen wij de schuifdeursets ook als individuele componenten leveren. Met een breed scala aan beschikbare hangers, beugels en geleidingsopties hebben we zo een oplossing voor de meeste schuifdeurtoepassingen.”

De zonwerende screens bij De Blanken Top – The Residence.

Wielen die kaarsrecht lopen

Het schuifdeursysteem is dus zeer robuust en corrosiebestendig. Er is echter nog een belangrijk voordeel. “De wielen zijn concaaf, zodat zij over een richeltje kunnen lopen in de rail. Het voordeel is dat er daardoor geen beweging in zit, zij lopen kaarsrecht. Dit is een belangrijke reden voor het succes van dit product.” Het Soltaire systeem is inmiddels voor diverse projecten gebruikt. In Nederland voornamelijk voor de montage van zonwerende of afsluitende luiken.

“In 2020 waren wij betrokken bij De Blanken Top – The Residence in Cadzand-bad. De appartementen bevinden zich aan zee, op de dijk. Onze klant heeft daar van hout zonwerende screens gemaakt. Om deze (ondanks de weersinvloeden) goed te kunnen verschuiven, koos hij voor Soltaire 250. Dit systeem heeft hij eerst in eigen huis meer dan een jaar getest, natuurlijk met goed resultaat.”

Soltaire toegepast bij appartementen in De Meern.

Ook zware deuren met een hand bedienbaar

Het railsysteem wordt ook binnen toepast, voornamelijk vanwege de zeer soepele wiellagers, zo zegt René. “Voor een luxe toepassing, waarbij de beste performance gevraagd wordt, is dit hét product. We hebben tevens een project in een Indonesisch hotel gedaan. Hier laat het Soltaire systeem de hoge vouwdeuren en schuifdeuren in het restaurant bewegen. Zij kozen voor ons product omdat iedereen de deuren gemakkelijk met één hand kan bedienen en ze bestand zijn tegen intensief gebruik.”

Ook in Nederland wordt Soltaire binnen gebruikt. “Dan gaat het vooral om de Soltaire 120, die we toe kunnen passen in combinatie met de Compact 120. Deze minimalistische inbouwset is geschikt voor ruimtes met beperkte bovenruimte. De ruimte tussen de rail en bovenkant van de deur is dan slechts 2mm.” 

Binnen de Shutterslide serie kan Soltaire 120 ook elektrisch bedienbaar zijn. “Het gebruik is tweeledig: Pas je de Soltaire buiten toe dan is het bestand tegen uitdagende omstandigheden. Breng je hem naar binnen dan profiteer je van een schuifdeursysteem dat perfect recht loopt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details