Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Ruimten creëren waar mensen elkaar ontmoeten en langer willen verblijven’

‘Ruimten creëren waar mensen elkaar ontmoeten en langer willen verblijven’

Werk aan de akoestiek en aaibaarheid

Een ontwerp voor Newday Offices Utrecht Papendorp in samenwerking met design & build partner Leidmotiv bracht interieurarchitecte Sheryl Leysner uit Amsterdam in contact met HollandFelt, een merknaam van wolgroothandel Richard Wernekinck uit Delft. Leysner: “We zochten een manier om gekleurde vormen op de muur aan te brengen en vilt bleek de beste oplossing te zijn.”

In de zoektocht naar gekleurde vormen passeerden verschillende opties de revue. “We keken naar verf, maar dan moest je eerst een sjabloonsticker laten maken en het erop laten schilderen. Ook stickers waren een optie, maar van het gebruik van kunststof ben ik geen voorstander. Vilt bleek een prachtig alternatief. Het is als het lijmen van een soort behang rechtstreeks op de muur. Dat doet meteen iets met de akoestiek en de aaibaarheid van een ruimte.”

Sheryl Leysner heeft sinds 2011 haar eigen gelijknamige bureau. “Met een team van zeven medewerkers ontwerpen en realiseren we uiteenlopende complete projecten voor horeca, kantoren, gezondheidszorg, winkels, buurthuizen en woonhuizen. Hierbij voert gastvrijheid steeds de boventoon. We ontwerpen alles op maat, behalve de stoelen. De sfeerverlichting die we ontwerpen wordt met de hand gemaakt door ons eigen productieteam in Amsterdam.”

De keuze voor vilt is makkelijk. Leysner: “Een inte-rieur ervaar je met al je zintuigen; je neus, je ogen en je handen; je voelt de stoffen aan de muur. En mijn credo is; hoe meer zintuigen je kunt prikkelen als ontwerper, des te beter. Ons design team heeft ook affiniteit met Feng Shui, een eeuwenoude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk beïnvloedt van de gebruikers.”

Over Hollandfelt

Hollandfelt levert hoge kwaliteit wolvilt gemaakt van 100 procent wol en is van nature vuil- en waterafstotend, onbrandbaar en recyclebaar. Het is verkrijgbaar in meer dan honderd kleuren, in diverse diktes van 1 tot 10 millimeter en ideaal om de akoestiek te verbeteren. Het is makkelijk te snijden en met speciale lijm op de muur te bevestigen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details