Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Samen maken we de cirkel rond!

Samen maken we de cirkel rond!

 Van maandag 6 t/m zaterdag 11 februari 2023 is het de week van circulaire economie, precies in dezelfde week van de Bouwbeurs 2023. Toeval of niet, Derbigum staat die week met de meest duurzame product op het gebied van dakbedekking, op een prachtige stand op de Bouwbeurs. 

No Roof To Waste

Na jarenlange ervaring en onderzoek heeft Derbigum een uniek programma gelanceerd genaamd: No Roof To Waste. Dit systeem behandelt en bewerkt snij- en productieafval tot nieuwe grondstof: Derbitumen. Derbitumen vormt de basis van de NT-lijn, bestaande uit Derbicoat NT (onderlaag) en Derbigum NT (toplaag). Derbigum NT is KOMO-gecertificeerd, heeft een DUBO-keur en wordt geleverd met een Terugnamecertificaat. Dat betekent dat aan het einde van de levensduur de dakbanen door Derbigum terug worden ingenomen voor recycling. Dat maakt de cirkel rond! 

Op dit moment is het de meest duurzame keuze in dakbedekking. Ook is de Derbigum NT opgenomen in de Nationale Milieudatabase als categorie 1 product met de laagste MKI-waarde van alle dakbedekkingen. 

De witte dakbedekking van Derbigum

Derbicolor FR White is een dakbedekking afgewerkt met een witte leislag, door de glas/polyesterwapening heeft het een zeer sterke trek- en ponsweerstand. Buiten dat de witte leislag zorgt voor een mooi esthetisch beeld zorgt het ook voor een reflectie van het zonlicht. Derbicolor FR White fungeert dan ook uitstekend als een passieve koeling, zeker in steden. In de zomer zal de warmte gemakkelijk buiten gehouden worden. De airco draait minder en dat zorgt weer voor een besparing op de energiekosten. Ook zonnepanelen hebben een hoger rendement als u kiest voor Derbicolor FR White. 

Duurzaam

Derbicolor FR White is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing. Dit product heeft net als andere Derbigum dakbanen, een levensduur van 40 jaar. Dus u heeft extra lang plezier van uw dakbedekking. Daarnaast is dit product aan het einde van de levensduur ook 100% recyclebaar. Dankzij deze mogelijkheid kan Derbigum deze secundaire grondstof gebruiken in de productie van nieuwe dakbanen. 

Uw steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor de producten van Derbigum! Wij nodigen u graag uit op onze stand 11.C032. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details