Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
<strong>Shaw Contract neemt het voortouw met IOBAC MagTabs® garantie-uitbreiding</strong>

Shaw Contract neemt het voortouw met IOBAC MagTabs® garantie-uitbreiding

  • Maakt eenvoudig hergebruik van vloeren mogelijk en ondersteunt duurzaam ontwerp
  • Vloeren worden een aanwinst in een circulaire economie

Shaw Contract, de toonaangevende fabrikant van commerciële vloerbedekking, heeft aangekondigd dat het een garantie van 15 jaar geeft op zijn in Groot-Brittannië gemaakte tapijttegels bij installatie met IOBAC MagTabs®. Die dekt de tegelinstallatie op een tweede plaats.

Shaw Contract is de enige fabrikant van vloerbedekking die een dergelijke garantie biedt in samenwerking met IOBACs MagTabs®. De garantie komt overeen met de huidige garantie van 15 jaar op de tapijttegels van Shaw Contract.

Belangrijk voor de industrie is de aankondiging dat deze garantie-uitbreiding het hergebruik dekt van tegels die aanvankelijk met MagTabs® zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat tapijttegels na inspectie en goedkeuring door Shaw Contract naar een andere ruimte kunnen worden verplaatst in de wetenschap dat ze onder de garantie blijven vallen.

Om deze belangrijke stap te ondersteunen, zorgt Shaw Contract ervoor dat ook IOBAC MagTabs® deel uitmaakt van zijn programma ‘In Stock UK’. Het is daarmee de enige fabrikant die dit momenteel doet. Dit maakt een snelle levering mogelijk voor projecten met een snelle doorlooptijd.

Directeur bedrijfsontwikkeling Andrew Jackson geeft tekst en uitleg: “Het gebruik van de niet-klevende MagTabs® installatiemethode op metalen verhoogde toegangsvloeren vermindert en voorkomt zelfs vervuiling van de ondervloer en de tegels. Gebruikers profiteren hiervan omdat de vloerbedekking – de tapijttegels – kan worden opgetild en geïnstalleerd in een andere ruimte of een ander gebouw, en met weinig kosten opnieuw kan worden gebruikt. Nu loopt de MagTabs garantie samen met de garantie voor de tapijttegels.”

“Belangrijk is dat er ook een voordeel is op het vlak van koolstofuitstoot, aangezien er geen ingekapselde koolstof wordt gelinkt aan de tweede locatie. En met een gemiddelde vervangingscyclus van tapijttegels van vijf jaar verlengt dit de bruikbare levensduur van het product echt.”

“Het gebruik van MagTabs® heeft ook voordelen voor ontwikkelaars en eigenaars van gebouwen, omdat de ondervloer/verhoogde toegangsvloer wordt beschermd tegen verontreinigingen. Algemene vloeroplossingen kunnen een meerwaarde opleveren.”

Vorig jaar kondigde Shaw Contract EMEA IOBAC MagTabs® aan als favoriete lijmvrije installatiemethode voor haar uitgebreide tapijttegelcollecties in de EMEA-regio. Via deze ingreep zetten Shaw Contract en IOBAC een nieuwe stap in de richting van een circulaire economie en stimuleren ze de samenwerking in de toeleveringsketen om dit doel te bereiken.

Voordelen op het gebied van ontwerp en duurzaamheid

Ian Spreadborough, medeoprichter en directeur van IOBAC UK Ltd, reageert als volgt: “Voorschrijvers realiseren zich snel de significante impact die de installatiemethode kan hebben op het hergebruik van vloerbedekkingen. Doordat er gekozen wordt voor een omkeerbaar lijmvrij bevestigingsmechanisme zoals MagTabs® blijven zowel de ondervloer als de vloerbedekking vrij van vervuiling en krijgen ze gemakkelijk een tweede leven.

“De introductie van een garantie door Shaw Contract is een enorme stap voorwaarts in de industrie om hergebruik van vloeren mogelijk te maken. Nu hebben voorschrijvers en klanten de praktische zekerheid dat de producten van Shaw Contract in hun tweede leven net zo goed presteren als in hun eerste.”

Met deze innovatieve, Award winnende MagTabs® kan een grote verscheidenheid aan vloerbedekkingen zonder lijm op metalen verhoogde toegangsvloeren worden aangebracht.

Shaw Contract heeft een RIBA-geaccrediteerd CPD-seminar voorbereid om kennis te delen over niet-klevende opties voor vloerbedekkinginstallatie. Dit doet het onder de header: ‘Een alternatieve oplossing voor niet-klevende vloerbedekking op de werkplek’.

Een robuuste optie die eenvoudig hergebruik mogelijk maakt

De manier waarop vloeren worden gelegd is van grote invloed op het gemak waarmee totale vloersystemen kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Lijmvrije installatie vergemakkelijkt het hergebruik van vloeren omdat het ervoor zorgt dat zowel de vloerbedekking als de ondervloer schoon en vrij van vervuiling blijven bij het verwijderen. Vloerbedekkingen die met lijm worden geplaatst, kunnen daarentegen na éénmalig gebruik op de stortplaats belanden omdat lijmresten en verontreinigingen de recycleerbaarheid belemmeren.

MagTabs® zijn magnetisch aan de ene kant en zelfklevend aan de andere. Hierdoor kunnen vloertegels schoon en gemakkelijk worden verwijderd voor hergebruik of recycling. Tegelijkertijd blijft de ondervloer vrij van vervuiling en is die meteen klaar voor de volgende vloerinstallatie. Buitensporige saneringskosten voor de ondervloer vallen weg.

Opmerking: Wanneer tegels naar een tweede locatie worden verplaatst, adviseert Shaw Contract om bij de tweede installatie nieuwe MagTabs® te gebruiken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details