Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Shaw Contract toont drie innovaties op het ARCHITECT@WORK-event in Rotterdam

Shaw Contract toont drie innovaties op het ARCHITECT@WORK-event in Rotterdam

Drie productinnovaties van Shaw Contract EMEA werden goedgekeurd om voor te stellen tijdens ARCHITECT@WORK in Rotterdam in Nederland. De negende editie van dit event loopt dit jaar onder het thema ‘Healthy materials’. Hierbij wordt de nadruk gelegd op duurzaamheid en op de processen die producten ondergaan op weg naar hun productie.

Om op het evenement getoond te mogen worden, worden alle producten beoordeeld op hun kwaliteit van innovatie en goedgekeurd door een panel van architecten en interieurontwerpers. Dit betekent dat enkel de nieuwste ontwerpen die de architectuur- en designindustrie vormgeven, aan bod komen.

Shaw Contract zal nieuwe stijlen tapijttegels tentoonstellen op zijn marktbepalende ComfortWorx™ backing. Die is gemaakt van 90% gerecyclede plastic flessen, waardoor zowel het comfort onder de voeten als het akoestische comfort voor de gebruikers toeneemt. Beam en Braid maken deel uit van de Suited-collectie. Die is geoptimaliseerd voor een lage koolstofinhoud en wordt geproduceerd in de koolstofneutrale fabriek in Schotland, met behulp van Shaws EcoSolution Q100™-garen.

Twee nieuwe stijlen in de Kindred-collectie van Shaw Contract zullen ook worden tentoongesteld. Illusion en Together werden door de jury goedgekeurd voor hun ontwerpverkenning van het Natureverse-concept en vieren de symbiose tussen technologische en organische vormen. Dit ontstaat door de wisselwerking tussen natuur en technologie in onze wereld.

Het resultaat van een samenwerking van Shaw Contract met IOBAC MagTabs™ vervolledigt het innovatietrio. Deze lijmvrije installatiemethode voor metalen verhoogde vloeren maakt het mogelijk vloertegels schoon en gemakkelijk te verwijderen voor hergebruik of recycling. Het draagt zo bij aan een Cradle-to-Cradle manier van denken.

Andrew Jackson, Business Development Director EMEA bij Shaw Contract: “Wij kijken er naar uit om dit jaar op ARCHITECT@WORK Rotterdam naar buiten te komen. Het ontmoeten van de bredere Europese markt van architecten en ontwerpers is een uitgelezen kans om onze toewijding aan meer dan 20 jaar Cradle-to-Cradle productie en onze passie voor design te laten zien.”

Via haar Europese hoofdkantoor in het Nederlanse Oosterhout en een koolstofneutrale productiefaciliteit in het Schotse Sanquhar blijft Shaw Contract innoveren. De EcoWorx® PVC-vrije tapijttegel backing was het eerste vloerbedekkingsproduct ooit dat Cradle-to-Cradle-gecertificeerd werd. Alle tapijttegels die in Schotland worden geproduceerd zijn Indoor Air Comfort Gold gecertificeerd door Eurofins. Dit draagt bij tot het creëren van gezonde binnenomgevingen. De ComfortWorx™ tapijttegel backing van Shaw Contract werd onlangs bekroond met een award in de internationale categorie tijdens de GreenStep 2022 Awards, de jaarlijkse prijsuitreiking van Floor Covering Weekly.

Het event, dat op 14 en 15 september plaatsvindt in het Rotterdamse congrescentrum Ahoy, pakt ook uit met een uitgebreid seminarprogramma rond dit thema. ARCHJTECT@WORK Rotterdam biedt dit jaar een hybride bezoekerservaring, waarbij bezoekers zowel persoonlijk als virtueel aanwezig kunnen zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details