Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Showroom AutoXL, Leiden: Voldoende frisse lucht dankzij elektrische raamopeners
Per uitzetraam zijn twee kettingopeners gemonteerd, die synchroon worden aangestuurd.

Showroom AutoXL, Leiden: Voldoende frisse lucht dankzij elektrische raamopeners

Steeds meer gebouweigenaren ontdekken de voordelen van elektrische raamopeners, die het openen van grote en zware ramen (op hoogte) eenvoudig mogelijk maken. Dankzij de raamopeners kan frisse, verse lucht tot ver in het gebouw naar binnen stromen, waardoor een gezond én aangenaam werk-, leer- en leefklimaat wordt geborgd. 

Teleflex BV is al ruim 70 jaar thuis in raamopeners. De Gelderse onderneming adviseert, levert en monteert een uitgebreid assortiment mechanische en elektrische raamopeners voor uitzetramen, kantel- en draairamen, dakramen en koepels. Van (dubbele) kettingopeners en lineaire openers tot en met rackopeners. 

“In navolging van de Bibliotheek IJsselstein, de gymzaal van het ROC in Tilburg en een basisschool in Scherpenzeel hebben wij recent de uitzetramen van de showroom van AutoXL in Leiden voorzien van elektrische raamopeners”, vertelt Jesse Verheem, Operationeel Manager bij Teleflex BV. “In het pand waren al raamopeners aanwezig, die wij hebben vervangen voor een modern en eenvoudig bedienbaar alternatief. Om het juiste product voor dit project te selecteren, hebben wij eerst een warme opname gedaan.”

Vanwege de hoogte en grote afmetingen van de uitzetramen is gekozen voor de ACK4 S (Synchroon) elektrische kettingopeners van Teleflex BV. “In totaal hebben wij 26 kettingopeners geleverd”, vertelt Verheem. “Per uitzetraam zijn twee kettingopeners gemonteerd, die synchroon worden aangestuurd.” Dankzij de ACK4 S elektrische kettingopeners kunnen de ramen op diverse standen geopend worden, vertelt hij. “Kettingslagen kunnen eenvoudig worden ingeregeld van 10 tot 40 cm en in etappes van 5 cm, dankzij een externe knop aan beide zijden van de opener.”

Naar wens kunnen diverse sensoren aan de raamopeners worden gekoppeld, zoals een regen- en windsensor. Bovendien is bediening via een app mogelijk. In de showroom van AutoXL zijn de kettingopeners op de reeds aanwezige bediening aangesloten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details