Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Sieraad voor een deur is ook minimaal…
Team Grand&Johnson. (Beeld: Bastiaan Woudt)

Sieraad voor een deur is ook minimaal…

Red Dot Design Award voor deurkrukkenlijn

Ontwerpstudio Grand&Johnson ontwierp een deurkrukkenlijn om een statement mee te maken. Deurkruk Shiraat is het resultaat van een zoektocht naar minimalisme en eenvoud. Perfect passend in de stijl van de studio, waarin alles wordt ontworpen met pure aandacht en oog voor detail. Intersteel, leverancier van deurbeslag, nam de technische uitvoering van de deurkruk voor zijn rekening.

De goede samenwerking tussen Grand&Johnson en Intersteel heeft ertoe geleid dat deze bedrijven voor dit stijlvolle ‘sieraad voor een deur’ de Red Dot Design Award 2022 wonnen. Het verhaal begint natuurlijk bij het ontwerp. Grand&Johnson ging de uitdaging aan om van een deurkruk een eyecatcher en een design object te maken.  Centraal stond de vraag ‘wat betekent minimaal?’ Wat gebeurt er als je alles wat overbodig is weglaat, hoe ziet de anatomie van het minimum eruit? De uitdaging van deze zoektocht lag in het vinden van de meest pure vorm van een deurkruk, die tegelijk een sieraad moest zijn voor een deur en daarmee in het interieur. 

Geometrische vormen zijn in de deurkruk harmonieus met elkaar verbonden.

Slank design

De ontwerpers kwamen uit bij een exclusieve, slank vormgegeven deurkruk, met een lengte van maar liefst 250 mm. Deze wijkt aanzienlijk af van de standaardlengte van een deurkruk, die meestal 125 mm bedraagt. In het ontwerp zijn geometrische vormen te herkennen die harmonieus met elkaar zijn verbonden. 

De deurkruk is uitgevoerd in roestvast staal en is in vier verschillende afwerkingen verkrijgbaar: geborsteld rvs, mat messing PVD, mat zwart PVD en mat koper PVD. Bijpassende accessoires, zoals een rozet met sleutelgat, een profielcilindergat of een toilet-/badkamersluiting zijn ook beschikbaar. 

Nieuw veermechanisme

Door de lengte van de deurkruk, wordt de veer in de rozet zwaarder belast dan bij kortere deurkrukken. Een veer zorgt ervoor dat de kruk na gebruik weer terugveert in zijn horizontale positie. Speciaal voor deze Shiraat-deurkruk heeft Intersteel een nieuw veermechanisme ontwikkeld op basis van trekveren, die een zwaardere belasting aankunnen. 

Shiraat is een exclusieve, slank vormgegeven deurkruk, met een lengte van maar liefst 250 mm.

Succesvolle samenwerking

Intersteel en Grand&Johnson ontwikkelden deze deurkruk in nauwe samenwerking. “Voor een perfect ontwerp is, naast een flinke dosis creativiteit en technische knowhow, een goed samenspel van alle partijen van essentieel belang. Daarvan is deurkruk Shiraat een goed voorbeeld”, aldus Bertel Grote, eigenaar van Grand&Johnson. Dat de samenwerking succesvol is, blijkt wel uit het feit dat het ontwerp inmiddels is bekroond met de Red Dot Product Design Award 2022, een prijs die alleen producten met een ‘outstanding design’ toegekend krijgen.

Over Intersteel 

Intersteel is fabrikant van stijlvol deur- en raambeslag met bijbehorende accessoires. Intersteel verstaat de kunst van het koppelen van moderne technologieën aan elegant design. Voor elke woonstijl bestaat wel een productlijn die een extra element toevoegt aan het interieur. De producten passen bij veel interieurstijlen en -smaken: Modern & Strak, Landelijk & Klassiek of Vintage & Retro. De lijnen, zowel in samenwerking met toonaangevende architecten op het gebied van interieur gerelateerde producten, als in eigen beheer ontworpen, geven deuren en ramen een geheel eigen finishing touch. Misschien voor velen onopvallend, maar telkens sfeer-ondersteunend aanwezig. Kijk voor meer informatie op onze website.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details