Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Slim energiemanagement dankzij Loxone

Slim energiemanagement dankzij Loxone

Met piektarieven, dynamische en stijgende energieprijzen en een toenemende focus op milieubescherming, is energiebeheer een hot topic. Veel mensen worstelen om een efficiënt en betaalbaar energiemanagement te realiseren. Hoe doen we dat op een betaalbare manier? Heel eenvoudig: door te kiezen voor een totaaloplossing die alles automatisch aanstuurt.

Slim energiebeheer

Energiemanagement is de combinatie van maatregelen die ertoe leiden dat prestaties bereikt worden met minimale energie-input. Een efficiënt energiebeheer is noodzakelijk voor het klimaat en biedt bovendien veel voordelen voor jouw portemonnee. Loxone biedt hiervoor tal van voordelen.

Zelf opgewekte energie

Loxone biedt een totaaloplossing voor het beheer van energie. De Loxone Miniserver regelt de slimme distributie van energie, zodat zelfopgewekte energie optimaal wordt benut. Bijvoorbeeld door de energie te gebruiken voor het opladen van een auto, het starten van de vaatwasser of robotstofzuiger of het opwarmen van het buffervat.

Dynamische energieprijzen

Met de Spot Price Optimizer-functie in Loxone Config kun je rekening houden met prijsschommelingen op de energie-spotmarkt. Dit leidt bijvoorbeeld tot besparingen van 75 euro per maand bij het laadproces van een plug-in hybride.

Shot of a young architect resting on some blueprints and looking at a piggybank

Capaciteitstarief

Loxone beperkt ook de impact van het capaciteitstarief door de energievraag te spreiden. Hierdoor wordt de energiefactuur goedkoper. Loxone schakelt verbruikers automatisch in, zet een eventuele thuisbatterij beter in, zorgt voor minder sluimerverbruik en biedt bescherming tegen overbelasting.

40% energiebesparingspotentieel

Een gebouw uitgerust met Loxone kan een energiebesparing van 40% realiseren. Dit komt door slimme regeling van verwarming en koeling dankzij een intelligente ruimteregeling en automatische zonwering. Voor warm water wordt er gebruik gemaakt van overtollige energie voor het opwarmen van het buffervat. Verder zorgen aanwezigheidsdetectie, energiebesparende verlichting en het uitschakelen van stand-by apparaten voor een optimale oplossing.

Loxone is bovendien een 24VDC-installatie, wat betekent dat er minder energie verloren gaat door omvorming en dat de installatie blijft werken bij uitval van de netspanning.

Demowoning Loxone

Beleef de totaaloplossing van Loxone gratis in de demowoning van Loxone Benelux in Nijlen. Een vrijblijvende afspraak boeken kan via de website.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details