Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

Slim hout voor binnen

Carpentier1
Bij dit project is zowel binnen als buiten thermisch essen toegepast. ©The Art of Living magazine, Jurrit van der Waal.

Tekst | Tamara Brouwers

Beeld | Carpentier Hardwood Solutions

17 oktober 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Simpele montage en vele mogelijkheden

Carpentier levert ecologische bekleding van hoge kwaliteit in o.a. thermisch essen, thermisch naaldhout, thermisch bamboe, accoya, eiken en barnwood. General Manager Heidi Carpentier: “Door onze nauwe samenwerking met productontwikkelaars kunnen we innovatieve en trendy profielen op de markt brengen die heel strak ogen en waarbij gebruik wordt gemaakt van een onzichtbaar bevestigingssysteem. Dit systeem plaatst ook veel eenvoudiger en sneller. Onze slogan is niet voor niets ‘Smart wood for nice places’.”

De laatste jaren ziet Carpentier een verschuiving. De ‘nice places’ waar het bedrijf over spreekt zijn al lang niet meer alleen buiten. “We specialiseren ons in producten voor zowel buiten als binnen. We merken een groeiende interesse voor hout voor binnentoepassingen (het is niet zo dat er nu minder interesse is voor buitentoepassingen).” 

Hiervoor biedt het bedrijf panelen die eenvoudig gemonteerd kunnen worden met het QuickClip® by Grad bevestigingssysteem. “Dit bespaart tijd, oogt strakker en is bovendien circulair. Onze profielen kunnen immers eenvoudig verwijderd worden met speciale demontagesleutels waarna ze eventueel opgefrist kunnen worden. Latten kunnen dan bijvoorbeeld geverfd en teruggeplaatst worden. Maar, ze worden ook gerecycled. Deze mogelijkheden zijn steeds belangrijker, bijvoorbeeld bij hotelkamers die men daardoor eenvoudig kan opfleuren.” 

Thermisch essen plafond van Carpentier. ©The Art of Living magazine, Jurrit van der Waal.

Elke kleur mogelijk

Carpentier legt uit waarom Architect@Work belangrijk is voor het bedrijf: “We hebben veel goede contacten via Nederland, onder meer via architecten. Via de beurs ontmoeten we telkens nieuwe architecten die ons in contact brengen met potentiële klanten. Bovendien versterkt het de band met de architecten die we kennen en houden we hen op die manier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het uitgebreide gamma voor indoor toepassingen.” 

Dit aanbod bestaat nu ongeveer een jaar. 

“We bieden in onze Architectural line wanden aan in twee van onze populaire designprofielen: Fine line en Plus line. De afwerking bestaat uit een 6-laagse kleurbehandeling. De prachtig verouderde metaalkleuren zijn in samenspraak met toonaangevende architecten geselecteerd. Indien gewenst kunnen we de profielen ook borstelen voor we de 6-laagse kleurbehandeling toepassen. Dit geeft structuur aan het hout en versterkt de natuurlijke uitstraling. In feite kunnen we elke kleur bereiken die de architect voor ogen heeft.”

De latten en panelen van Carpentier zijn dus eenvoudig te monteren en in een afwerking beschikbaar die bij het project past. Het bedrijf heeft echter nog een troef achter de hand. “Akoestiek is een belangrijk thema. In restaurants, scholen en bedrijven is deze vaak ondermaats. Wij bieden hiervoor akoestische panelen die eenvoudig te monteren zijn. Ze zijn opgebouwd uit een geluidsabsorberende glaswolplaat van 25 mm en het massief houten QuickClip®-profiel met open voeg naar keuze. Met deze panelen kan een volledig plafond, of hele wand te bedekt worden, of een deel hiervan. Dit is ook te combineren met verlichting.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details