Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Snelle montage, duurzame kwaliteit
Het nieuwe hotel valt op door zijn geperforeerde goudkleurige panelen, krachtige zwarte omlijstingen en strategisch gepositioneerde raampartijen.

Snelle montage, duurzame kwaliteit

Innovatief klemkozijnsysteem voor Holiday Inn Express & Suites Deventer

Langs de A1 in Deventer is half december een nieuw hotel van IHG Hotels & Resorts en Cycas Hospitality geopend. Holiday Inn Express & Suites Deventer is de eerste Nederlandse vestiging van het nieuwe Suites-concept van Holiday Inn. Het zogenaamde aparthotel biedt naast 83 luxe hotelkamers ook ruimte aan 16 suites met keuken, een zitgedeelte en een afzonderlijk slaapgedeelte voor langer verblijf. Bruil Bouw stond in voor de realisatie van het hotel, dat opvalt door zijn geperforeerde goudkleurige panelen, krachtige zwarte omlijstingen en strategisch gepositioneerde raampartijen. Aan de basis van deze raampartijen ligt het aluminium Castellum kozijnsysteem van Primoclad Europe.

Aan de basis van de raampartijen ligt het aluminium Castellum kozijnsysteem van Primoclad Europe.

Dé oplossing voor sandwichpanelen gevels

“Het Castellum kozijnsysteem is speciaal ontwikkeld voor toepassing in sandwichpanelen gevels en scheidingswanden, waarbij geen achterconstructie, stelkozijn of zetwerk afwerking nodig is om het geheel te kunnen monteren”, vertelt Michel Warnaar, directeur van Primoclad Europe. “Hierdoor kan aanzienlijk sneller gewerkt worden. Het innovatieve kozijnsysteem kan heel eenvoudig in de gevelopening van het sandwich gevelsysteem worden bevestigd.” 

Een goede relatie van Primoclad Europe heeft het Castellum kozijnsysteem bij Bruil Bouw onder de aandacht gebracht. “De aannemer heeft ons vervolgens benaderd voor het hotelproject in Deventer, omdat de architect voor sandwichpanelen gevels had gekozen. In diverse gesprekken heb ik het systeem én de mogelijkheden verder toegelicht, waarna ook de architect van Van der Linde Architecten aan tafel schoof. Ook hij was direct enthousiast over ons systeem en heeft in opdracht van Bruil Bouw het gebouwontwerp gefinetuned: hoe groot moeten de ramen worden? Welke ramen moeten open kunnen? En wat betekent dit voor de (val)veiligheid? Waar is veiligheidsglas benodigd? Ook in deze fase hebben wij onze kennis en expertise gedeeld, zodat esthetische wensen en technische eisen harmonieus samenkomen.”

In totaal heeft Primoclad Europe 143 raamkozijnen geproduceerd en gemonteerd, in een zwartgrijze kleur (RAL7021).

Nooddeuren en toegangspuien

Het Castellum kozijnsysteem is volledig in eigen beheer door Primoclad Europe geproduceerd en gemonteerd. In totaal gaat het om 143 raamkozijnen in een zwartgrijze kleur (RAL7021), die vanaf een hoogwerker in de sandwichpanelen gevels zijn geplaatst. Daarna is het gebouw voorzien van een indrukwekkende voorzetgevel. “Naast de Castellum raamkozijnen hebben wij ook diverse brandwerende nooddeuren geleverd”, vertelt Warnaar. “Bovendien hebben wij de elektrische toegangspuien (schuifpuien) geleverd en gemonteerd. Zowel binnen als buiten. Bijzonder hierbij is met name de binnenpui, die als een hoekschuifpui is uitgevoerd.”

Primoclad Europe levert esthetisch hoogwaardige vliesgevels en kozijnsystemen in alle technisch maakbare kleuren of decors. Zowel voor nieuwbouw, renovatie als transformatie.  

FICHE VAN PROJECT
  • Architect: Van der Linde Architecten
  • Aannemer: Bruil Bouw
  • Kozijnsystemen: Primoclad Europe

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details