Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Soundblox in gym- en sportzalen

Soundblox in gym- en sportzalen

De akoestiek in sportzalen vormt een speciale uitdaging vanwege het de grootte van de ruimte en het hoge plafond waardoor ook in de wand een extra geluidsabsorberende voorziening nodig is. Toch is de ruimteakoestiek juist daar cruciaal voor zowel de sport instructeurs, leerkrachten, leerlingen en sporters. Echter geluiddempende materialen zijn meestal zacht, kwetsbaar en prijzig. Soundblox vormt daarop een positieve uitzondering en is een ideale en prijsvriendelijke oplossing voor het optimaliseren van de ruimteakoestiek. Daarnaast zijn Soundblox en zijn tegelijkertijd robuust en stootvast..

Soundblox

Soundblox worden speciaal graag in sport- en gymzalen toegepast aangezien ze niet alleen een hoge geluidabsorberende prestatie hebben in de lage (bal)frequenties, maar ook bestand zijn tegen (voet) bal impact . Soundblox zijn stootvast en ‘hufter’proof. Een extra voordeel is dat Soundblox in vergelijk tot andere akoestische materialen, een zeer prijsvriendelijke oplossing is.

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox zijn geluiddempende akoestische betonmetselblokken die speciaal ontworpen zijn voor de akoestische klimaatbeheersing in elke ruimte, zowel in binnen- als buitentoepassingen.  Door de toepassing van beton, maken deze blokken ook een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een uitstekende druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Dit betekent dat Soundblox aan diverse uitdagingen in de bouw het hoofd biedt.

Uitdagingen in de bouwwereld

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdaginen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamheid. Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu.

Een oplossing,  zowel letterlijk als figuurlijk, in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand  geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd blijft. Terecht dus dat men weer teruggrijpt op  de meer traditionele  vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als  stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details