Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Specialist in vinylvloeren introduceert nieuwe en verrassende collectie in boetiekstijl: Design ontmoet innovatie
Wie liever een indrukwekkend en groots effect wil, kiest voor Chambord.

Specialist in vinylvloeren introduceert nieuwe en verrassende collectie in boetiekstijl: Design ontmoet innovatie

De collectie omvat vier verschillende patronen waarmee architecten en ontwerpers traditionele parketmotieven op extra grote schaal kunnen toepassen, mét alle voordelen van vinyl…

De Chantilly visgraatplank creëert niet alleen een subtiel en modern motief, maar ook een rustgevend effect dankzij de visuele schaal en langzame beweging.

Aan de basis van Aspecta Contours ligt een 8 mm dikke en multilayer Isocore™ (LTV) design klikvloer met hoogwaardige oppervlaktestructuren (emboss) en superieure kleuren en designs. Architecten, ontwerpers en eindklanten hebben keuze uit maar liefst acht hippe en trendy decors, in vier sensationele formaten:

  • Visgraat (Chantilly);
  • Single Chevron / French Herringbone (Chambord);
  • Gevlochten / Basket Weave (Tarascon);
  • Multi Chevron (Versailles);

Vinylvloeren met impact.

“Met een lengte van 1,20 meter is Chantilly een oversized interpretatie van de klassieke visgraatvloer”, vertelt Vice President Marketing Gitty Gommers. “De visgraatplank creëert niet alleen een subtiel en modern motief, maar ook een rustgevend effect dankzij de visuele schaal en langzame beweging.” Wie liever een indrukwekkend en groots effect wil, kiest voor Chambord, vertelt ze. “Het resultaat van deze vloer is werkelijk verbluffend. Vooral wanneer de planken in de lichtere, trendy tinten worden geplaatst.”

Tarascon is de klassieke Basketweave en meest traditionele plank uit de Aspecta Contours collectie. Om een hoogwaardige uitstraling én snelle montage te borgen, zijn acht kleine stukken vinyl voorgemonteerd op een Isocore™ plank van 1,40 meter lang en 30 cm breed

Tarascon is de klassieke Basketweave en meest traditionele plank uit de Aspecta Contours collectie. De designplank heeft een sterke Scandinavische invloed, maar dan meer relaxt en casual.

“De look als van een gevlochten mand heeft een sterke Scandinavische invloed, maar dan meer relaxt en casual”, aldus Gommers. “Binnen het Tarascon-design draait het volledig om hygge: een Deense levensstijl die alle dingen omarmt die het leven een beetje gemakkelijker, gezelliger en betekenisvoller maken.” Versailles ten slotte is een gepatenteerd concept waarbij maar liefst twaalf kleinere chevrons zijn voorgemonteerd op een Isocore™ basis. “Deze plank heeft een klassieke uitstraling, met de grandeur van het verleden. De stijlvolle designuitstraling met Europees karakter zorgt overal voor impact. Zeer zeker in commerciële omgevingen zoals winkels, restaurants en horecaomgevingen.”

Look & feel van hout, met de voordelen van vinyl

De volledige Aspecta Contours collectie wordt in-register geleverd. Dit zorgt voor authenticiteit en een look & feel die niet van echt hout te onderscheiden is. Tegelijkertijd beschikken de vloeren over alle voordelen van vinyl”, vertelt Gommers. “Zo zijn de vloeren dimensioneel zeer stabiel. De vloerplanken krimpen of zwellen niet bij veranderingen in temperatuur of bij luchtvochtigheid. Bovendien zijn de vloeren aanzienlijk sneller te leggen dan hout. Montage bovenop een bestaande stenen of houten vloer is geen probleem, wat grote voordelen oplevert in de projectenmarkt. Immers hoeft aanzienlijk minder downtime/stilstand ingecalculeerd te worden.”

Versailles heeft vooral een klassieke uitstraling, met de grandeur van het verleden. De stijlvolle designuitstraling met Europees karakter zorgt overal voor impact.

De multilayer vloeren zijn afgewerkt met een 0,55-toplaag, die is gecoat met Aspecta’s Duraspect™. “Deze toplaag zorgt voor ongeëvenaarde slijtvaste en vlekafstotende eigenschappen. Bovendien zijn al onze multilayer vloeren voorzien van een HDPE-onderlaag (ondervloer), die zorgt voor geluiddemping en het comfort onder de voeten verbetert.” De collectie is toepasbaar in zowel de residentiële als commerciële markt en voldoet aantoonbaar aan alle normen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details