Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Spelen met licht? Dus: armaturen op maat
Het nieuwe outdoorarmatuur Groove 21.

Spelen met licht? Dus: armaturen op maat

Configureer individuele verlichtingssystemen

Al 40 jaar ontwikkelt Performance in Lighting verlichting voor professionele toepassingen. “Voor de armaturen die we op maat kunnen leveren, hebben we voor onze klanten een lichtconfigurator ontwikkeld”, zegt Edwin Ekamper, Accountmanager Noord. 

De internationale Performance in Lighting groep heeft zijn wortels in Italië, terwijl alle producten ontwikkeld, ontworpen en gemaakt worden in de eigen fabrieken van het bedrijf. Daar worden de armaturen ook vrijwel allemaal geassembleerd. Ekamper: “We bieden een breed scala aan producten. Daarom hebben we Light-Performer ontwikkeld. Deze applicatie maakt maatwerk mogelijk en ook de catalogus is hier een onderdeel van. Daardoor kunnen klanten afzonderlijke armaturen snel en eenvoudig vinden. Het is ook mogelijk om direct de Relux, Revit en Dialux bestanden van de armaturen te downloaden.”

SL764+ met zwarte reflector.

De tool bestaat uit vier verschillende configuratietypes. ”In Light-Performer kan de klant profielen op maat samenstellen. Er is keuze uit modellen in de ‘normale’ serie of uit de nieuwe + serie. De + serie is verder ontwikkeld, met opties als Tunable White, hogere lichtoutput en verbeterde hoekstukken.” 

Ekamper legt uit dat er natuurlijk ook gekozen kan worden uit verschillende installatieopties. “Wand of plafondarmaturen, trimless of juist met rand, of pendelarmaturen. Wit, aluminium en zwart zijn de basiskleuren maar alle RAL-kleuren zijn mogelijk, en voor de armaturen uit de + serie is er ook een nieuw zwart louvre.” Verschillende afschermingsmogelijkheden maken het mogelijk om te spelen met licht. 

De nieuwe verlichting bij De Romein, Veendam.

Unieke individuele verlichting

Light-Performer denkt met de klant mee en berekent naar aanleiding van de gewenste lengte de juiste combinatie van armaturen. “Zo ontstaat een optimaal profiel dat licht-technisch ideaal is. De klant krijgt een brutoprijs van het profiel, en elk projectblad wordt genummerd. Zo is het in één keer bij ons te bestellen.” 

Als wereldprimeur biedt Light-Performer de mogelijkheid om het samengestelde armatuur direct te exporteren naar een rekenprogramma, zoals Dialux. In de + serie is het ook mogelijk om in de expert modus spanningsrails toe te voegen. Daar kunnen spots aan worden gehangen. Zo ontstaat volgens Performance in Lighting unieke verlichting op maat. 

Maatwerkprofielen voor het Finstral Klantencentrum. (Beeld:Lukas Huneke)

“Dit zijn de profielen, maar we hebben nog drie andere opties. Zo is het ten eerste mogelijk om een lichtlijn voor industrie te configureren, daarnaast kunnen we een aantal standaard pendelarmaturen, SL720, SL629 en Small Line op maat maken. Last but not least komt de buitenverlichting eraan. Onze nieuwe Groove21 is erg geschikt om op maat te maken. Dit is een grondinbouwarmatuur dat mooie vormen kan maken, zoals een golf of een cirkel, en veel mogelijkheden biedt, zoals Tunable White en RGBW.”

Voor het nieuwe pand van De Romein groep in Veendam leverde Performance in Lighting de verlichting, geïnstalleerd door D&W Elektrotechniek uit Veendam. “We hebben samen een totaalontwerp gemaakt. Er is gekozen voor allemaal maatwerkprofielen in het zwart, in veel variaties, zoals opbouw, inbouw en U-vorm. De klant vindt het erg mooi geworden en heeft ons al voor een nieuw project gevraagd. De 3D visualisatie speelde een grote rol in het proces, zodat de eindklant een goed idee kreeg van het eindresultaat.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details