Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Staal: streepje voor

Staal: streepje voor

Sinds 2006 specialiseert het bedrijf zich in ramen, deuren en glasconstructies van staal. Hierbij blijft ZNR zich ontwikkelen, om de steeds hogere eisen op het gebied van brandveiligheid en inbraakwering voor te blijven.

ZNR werd in 1983 opgericht als werkmaatschappij van de Zuid-Nederlandse Staalbouw. In 2006 ging de Zuid-Nederlandse Ramenfabriek zelfstandig verder, gespecialiseerd in ramen en deuren van aluminium en staal. Commercieel directeur Jörn Jochems legt uit waarom het bedrijf zich uiteindelijke specialiseerde in staal. “Brandveiligheid is een steeds belangrijker onderwerp in de bouw en dan is staal een beter geschikt materiaal. Daarnaast kunnen we hiermee hele slanke profielen maken.”

Gericht op meedenken en oplossen

Vandaag de dag is ZNR een belangrijke speler op het gebied van stalen ramen, deuren, gevels en daglichtconstructies. Het bedrijf werkt met de profielen van de Zwitserse marktleiders Forster en Jansen. De productie bevindt zich helemaal in Nederland. “We hebben zowel intern als extern een vlakke organisatie. Daardoor kunnen we snel acteren, meedenken met de klant en eventuele problemen snel oplossen.”

Inbraakwering is volgens Jochems steeds belangrijker: “Eerst werd vooral om een RC3 inbraakwerendheidsklasse gevraagd. Er is nu steeds meer vraag naar de RC4 klasse.” Om de profielen deze upgrade te geven richtte ZNR een eigen testlabaratorium in, waar certificatie-instelling SKG de producten kan testen. Jochems herkent dat er meer en hogere eisen gesteld worden aan deuren. “Bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid, zoals een deur zonder kozijn die altijd open blijft, maar sluit bij brand. Er is echter ook vraag naar deuren die automatisch open gaan, of naar toegangscontrole aan de deur. Het is voor ons een uitdaging om hiervoor oplossingen binnen het gestelde budget te bieden.”

Elk project heeft zijn eigen uitdagingen

ZNR wil architecten graag al in de ontwerpfase bijstaan met productkennis en pragmatische insteek en ontzorgen vanaf de ontwerpfase tot en met de montage. Onlangs leverde het bedrijf een gevel op naast de A2, van 70 meter lang en 19 meter hoog. Jochems: “Hierbij was geluidswering een belangrijke eis, net als brandwerendheid aan de buitenkant van de gevel.” 

Bij een project in Groningen was het de hoogte van maximaal 27 meter die de uitdaging vormde. “De keuze voor staal was hier erg logisch, omdat hiermee hogere waardes gehaald worden dan met aluminium.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details