Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Stalen deuren in onze nieuwe showroom’
De entree in Veenendaal.

‘Stalen deuren in onze nieuwe showroom’

De Rooy Metaaldesign heeft jarenlange kennis over en ervaring met staal en in het bijzonder met het ontwerpen en vervaardigen van stalen deuren.

Herriët Willemsen-De Rooy, medewerker verkoop en administratie bij De Rooy Metaaldesign in Veenendaal: “We zijn recent verhuisd naar een nieuwe locatie aan de A12, waar we met een nieuwe en uitgebreide showroom klaar zijn voor de toekomst. Voorheen lag ons familiebedrijf aan ons ouderlijk huis.”

Het nieuwe pand van De Rooy Metaaldesign in Veenendaal.

De vijfde generatie vakmanschap

Herriët vervolgt: “We hebben altijd een passie gehad voor staal en deze begon in een lange geschiedenis, die teruggaat tot het jaar 1894: betovergrootvader Reijndert Dirk, overgrootvader Pieter Everhardus en opa Reijndert Dirk. Allen deelden hun liefde voor staal. Mijn ouders Gert en Wil zetten deze traditie voort en startten in 1985 hun eigen metaalbedrijf, onder de naam G. de Rooy Metaaldesign. Zij specialiseerden zich in het maken van hekwerken en schoorsteenkappen. In 2007 kwam mijn broer Marein het familiebedrijf versterken. Hij had elders ervaring opgedaan in het vervaardigen van stalen trappen en nam dit mee. Hij startte vervolgens een project in het maken van stalen deuren. Het zag er heel mooi uit. We deelden onze kennis, ervaring en enthousiasme met de buitenwereld en toen is het balletje gaan rollen. En het rolt nog steeds.”      

Stalen deuren voor binnen

“Het opent het woonhuis voor meer licht, terwijl het daarnaast goed isoleert tegen geluid en temperatuur. Stalen deuren hebben een elegante uitstraling met een klassiek industriële twist, ook ideaal voor kantoorpanden. Een groot percentage daarvan bestaat uit taatsdeuren. Dit zijn deuren die om hun verticale as draaien, maar niet in het midden of op een van beide stijlen. Hierbij maken wij gebruik van het kwalitatief hoogwaardige taatsscharnier van Frits Jurgens, voorzien van een openings- en sluitingsdemping. Het wordt door ons volledig geïntegreerd. De stalen deur voelt licht en beweegt soepel.”

De Rooy Metaaldesign werkt nauw samen met verschillende architecten en in opdracht van uiteenlopende klanten. “Onze kwaliteit en de afwerking zijn heel hoog. We werken met een gepatenteerd profiel waarbij geen lasnaden zichtbaar zijn. Onze stalen deuren zijn vervaardigd uit één geheel en zijn symmetrisch aan beide zijden.”

Een dubbele taats te zien in showroom in Veenendaal.

In de nieuwe showroom in Veenendaal staat het uitgebreide assortiment, verdeeld over twee verdiepingen. “We laten het zien en geven antwoord op alle mogelijke vragen: een enkele en dubbele stalen deur, met of zonder een zijpaneel, openen door te schuiven of draaien? Ook de vlakverdeling is geheel naar eigen smaak aan te passen, net als het toe te passen materiaal als het glas of leer. Alles is mogelijk met een stalen deur en we presenteren in onze showroom naast de standaard ook de niet alledaagse opties.”

Met het vervaardigen van stalen deuren heeft het werk bij De Rooy Metaaldesign een vlucht genomen. “In afwerking, de variatie en in nieuwe designs. We blijven continue vernieuwen”, besluit Herriët.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details