Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Stop met zoeken naar detaillering, hier is het!’
Door de nieuwe bouwmethodes is het een noodzaak geworden om de extra ruimte rond het raam af te werken.

‘Stop met zoeken naar detaillering, hier is het!’

Dagkantbekleding geeft geheimen prijs

Roundal, dé specialist in aluminium dagkantbekleding, biedt innovatieve oplossingen voor alle bouwsituaties. Op Architect@Work werd het merk van Ursus opnieuw op de kaart gezet, zo legt zaakvoerder Jan De Paepe uit. “Hier introduceerden wij de Dagkantbijbel. Een technisch handboek, speciaal gemaakt voor de architect en de bouwprofessional.” 

De markt voor dagkantbekleding is booming, zegt Jan. “Voorheen werd dit vooral gebruikt door architecten met een voortrekkersrol, die het mooi vonden en daarom wilden gaan toepassen. Door de nieuwe bouwmethodes is het echter een noodzaak geworden om de extra ruimte rond het raam af te werken. Gelukkig kan dit met de dagkantbekleding van Roundal op een mooie manier! Noem het gerust accentarchitectuur. Met Roundal-dagkantkaders voeg je als architect iets buitengewoons toe aan je ontwerp.”

De Dagkantbijbel is nu gratis beschikbaar.

Gestandaardiseerd maatwerk voor elk project

De energienormen bij het bouwen van een woning zorgt voor een andere methodiek. Daardoor ontstaan grotere afstanden rond het raam. “Dagkantbekleding laat zich ideaal combineren met de geïsoleerde of geventileerde gevel. Wij bieden op dit moment vijf verschillende types (in 2024 komt hier nog een zesde type bij, red.) die een oplossing beiden voor alle mogelijke bouwsituaties. Gestandaardiseerd maatwerk is de boodschap: afhankelijk van de timing en het type gevel kunnen wij gemakkelijk inspelen op specifieke projecteisen.”  

De dagkantbekleding van Roundal biedt dus een oplossing voor een hedendaagse uitdaging in de bouw. Volgens Jan hebben architecten daarom veel behoefte aan technische informatie over dit product. “Zij kunnen hier vaak de vingers niet achter krijgen en de gedetailleerde technische gegevens nergens terugvinden. Wij hebben daarom besloten om onze geheimen deels te gaan blootgeven in de Dagkantbijbel. Ik ken niemand die er ooit slechter van geworden is om kennis te delen, dus dat gaan we gewoon doen!” 

De vijf verschillende dagkantsystemen van Roundal.

“Met de Dagkantbijbel nemen wij de architect werk uit handen”, zegt Jan trots. “Zodat hij meteen met dagkantbekleding aan de slag kan.” 

Het naslagwerk is onderverdeeld in vijf hoofdstukken, die verwijzen naar de verschillende dagkantsystemen: Roundal Welded, Roundal Bolted, Roundal Slim, Roundal Modular en Roundal Combi. Van gelaste systemen tot budgetvriendelijke oplossingen. “Stop maar met zoeken naar detaillering, hier is het! In het boek staat de technische informatie, maar de richtprijzen voor aanbesteding zijn natuurlijk ook bij ons beschikbaar. Deze twee elementen zullen de architect enorm helpen. Wie nog meer informatie of support wenst, kan terecht bij Marcel Helthuis, onze accountmanager voor Nederland (marcel.helthuis@ursus.be).”

‘Met Roundal-dagkantkaders voeg je als architect iets buitengewoons toe aan je ontwerp.’

De dagkantbijbel is gratis aan te vragen, via de Roundal website.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details