Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Structuur voor glazen binnenwanden in click & connect

Structuur voor glazen binnenwanden in click & connect

Alles opties open om een interieur te verdelen

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’ maar worden pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kan: horizontaal, verticaal, met welk glasdikte dan ook, met of zonder glazen deur erin geïntegreerd.

Dankzij de Divina structuur voor glazen binnenwanden van Arlu hou je alle opties open om een interieur te verdelen zonder verlies van licht. Dankzij het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes kan de positie van de wand zowel horizontaal als verticaal 10 mm aangepast worden. De innovatieve aluminiumstructuur kan dankzij het ‘click & connect’ systeem verschillende glasdiktes (6 tot 10 mm voor gelaagd en 33,1 tot 55,2 mm voor gehard glas) aan zonder de glaspanelen in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,6 m hoog en 1,5 m breed zorgt dit zowel in residentiële toepassingen als in restaurants en kantoren voor een industriële maar minimalistische uitstraling. 

Maar de Divina gaat verder dan bestaande oplossingen op het vlak van glazen binnenwanden: met de mogelijkheid om een kamerhoge deur tot 2.600 mm te integreren, voorzien van onzichtbaar geïntegreerde Tyo scharnieren. Zo wordt het strakke design van de profielen niet onderbroken. Het is een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’. Meer zelfs: ook het Argenta Magnotica Pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt, het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter in vergelijking met pivoterende deuren. 

Eerder dit jaar sleepte Divina nog de Red Dot Product Award in de wacht. De jury was vooral onder de indruk van de meerwaarde van dit scheidingswandsysteem om ruimtes makkelijk, snel en kwalitatief op te delen en tegelijk toch naadloos met elkaar te verbinden.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details