Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Sunlit days, de eerste klimaatneutrale Silestone®- Collectie

Sunlit days, de eerste klimaatneutrale Silestone®- Collectie

  • Silestone® innoveert binnen de sector van kwartsoppervlakken en industrieel vervaardigd steen met de allereerste CO2-neutrale collectie op de markt
  • Het merk presenteert 5 nieuwe Silestone®-kleuren: Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green

Deze allereerste klimaatneutrale collectie bevestigt het belang dat het Spaanse bedrijf hecht aan duurzaamheid en de milieufilosofie die het al jaren voert. In samenwerking met verschillende projecten rond de vrijwillige koolstofmarkt (Voluntary Carbon Market) en een partnerprogramma voor het behoud van de zeebodem, engageert Cosentino zich om de CO2-uitstoot van de volledige levenscyclus van deze collectie te compenseren.

Sunlit Days is een collectie van vijf kleuren geïnspireerd op de Middellandse Zee, de verbinding met de natuur en vooral kleur. Sunlit Days neemt je mee op een reis door licht en kleur, met een frisse stijl en mediterrane tinten. Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue en Posidonia Green zijn meer dan alleen de namen van de nieuwe kleuren, er schuilen ook verhalen, ervaringen en expressies achter. Elke Sunlit Days-kleur is geïnspireerd op een bijzonder persoon die een unieke connectie met de natuur, kleur of de mediterrane levensstijl deelt.

Silestone® Sunlit Days & HybriQ+

Silestone® Sunlit Days wordt vervaardigd met de exclusieve en baanbrekende HybriQ®-technologie van Silestone®. Dit nieuwe productieproces wordt gekenmerkt door de inzet van het bedrijf voor het milieu, de circulaire economie en duurzaam beheer. Het productieproces van Silestone® met HybriQ+ maakt gebruik van 99% hergebruikt water uit de productieprocessen, 100% hernieuwbare elektrische energie en minimaal 20% gerecyclede grondstoffen in zijn samenstelling.

Bovendien onderscheidt de HybriQ+-technologie zich door de nieuwe formule die wordt gebruikt bij de productie van Silestone®, waardoor de aanwezigheid van kristallijn silica aanzienlijk wordt verminderd. In plaats daarvan wordt een hybride formule gebruikt die bestaat uit minerale grondstoffen en materialen van gerecycleerde oorsprong. Met deze nieuwe samenstelling blijven de uitstekende mechanische en technische prestaties en de tijdloze schoonheid van Silestone® intact.

Ontdek de kleuren:

Faro White, het wit van mediterrane huizen
Faro White staat voor de zonovergoten witte muren van mediterrane huizen en symboliseert eenvoud, sereniteit en puurheid. De kleur wordt gekenmerkt door een satijnzachte, gladde structuur.

Cincel Grey, een balans tussen warm en koel
Cincel Grey is een fijnkorrelig, zijdeachtig grijs, een tint die het beste tot zijn recht komt als hij baadt in licht. Het is neutraal en veelzijdig, evenwichtig tussen warm en koel met een zachte afwerking.

Arcilla Red, een rode aardetint die vuur ademt en ruikt naar regendruppels     
Het Middellandse Zee gebied ademt vuur en er lijkt bloed te stromen in sommige delen van haar geografie. Dit is precies wat Arcilla Red is, een aardse rode tint waar je verliefd op wordt, die naar wijn smaakt en ruikt naar de geur van regendruppels op droge aarde. Puur, met een uitbarsting van kleur, kracht, passie en veel karakter. Zijn zachte structuur gaat harmonieus samen met zijn schoonheid.

Cala Blue, een levendig blauw
Als je het over de Middellandse Zee hebt, denk je aan het blauwe water, een bries, de uitgestrektheid en de oneindige horizon. Cala Blue is een diepe en verfijnde blauwe kleur die vibreert met de rest van de elementen eromheen. Cala Blue voelt aan als de streling van de zee.

Posidonia Green, een natuurlijk groen waar de tijd stilstaat
De schat van de Middellandse Zee dankt zijn naam aan deze groene kleur die de schoonheid van de Posidonia weiden uitstraalt. Energie, vreugde en natuur komen samen in deze kleur, klaar om te verrassen, klaar om te hypnotiseren. De zachte en delicate kleur wordt aangevuld door deze harmonieuze tint, klaar om te overwinnen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details