Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Techniek en design komen samen in nieuw balkonbeglazingssysteem
De systemen garanderen een optimale geluidwering, terwijl een maximale daglichttoetreding, transparantie én de mogelijkheid tot spuien geborgd blijven.

Techniek en design komen samen in nieuw balkonbeglazingssysteem

Slankere profielen en gereduceerde inbouwdiepte

Solarlux is al 40 jaar dé specialist op het gebied van flexibele glazen geveloplossingen die royale openingen, maximale transparantie en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten garanderen. In 1983 is het bedrijf gestart met de glazen vouwwand. Intussen kent het productgamma inmiddels ook serres, tuinkamers en balkonbeglazingen die continu geïnnoveerd en getest worden, met oog voor technische details, design én comfort. De inspanningen van Solarlux hebben de afgelopen jaren geleid tot tal van innovatieve en onderscheidende producten, zoals cero en Megaline. Nieuw in het assortiment zijn Proline T(urn) en Proline T(urn) Mega, die technische details en een oogstrelend design harmonieus samenbrengen.

Proline T en Proline T Mega betreffen een doorontwikkeling van de bekende en gewaardeerde SL 25 en SL 25 XXL draai-schuifsystemen, vertelt Jan Jaap Hofstra, Consultant Architecten bij Solarlux. “We zien dat de wet- en regelgeving voor ventilatie, geluidwering en daglichttoetreding in dichtbinnenstedelijke gebieden steeds strikter en complexer wordt. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van appartementengebouwen is het creëren van een rechtstreeks vanuit de woning bereikbare en niet-gemeenschappelijke buitenruimte volgens het Bouwbesluit 2012 verplicht. Deze buitenruimte moet minimaal een vloeroppervlak hebben van 4 m² en een breedte van 1,5 meter. Deze wordt regelmatig vormgegeven als een loggia/inpandig balkon. Maar ook uitkragende balkons zijn populair. Onze SL 25 en SL 25 XXL draai-schuifsystemen voorzien hier al vele jaren in een optimale geluidwering, terwijl een maximale daglichttoetreding, transparantie én de mogelijkheid tot spuien geborgd blijven.”

Strakker en slanker

De nieuwste ontwikkelingen hebben met name betrekking op de esthetica van het draai-schuifsysteem, vertelt Hofstra. “De profielen van Proline T en Proline T Mega zijn naar wens van veel architecten iets strakker en hoekiger vormgegeven. Bovendien zijn de profielen iets slanker gemaakt en is de inbouwdiepte gereduceerd. Waar Profline T een vleugelaanzicht heeft van 30 mm (breedte) en 39 mm (hoogte), beschikt Proline T Mega over een vleugelaanzicht van 30 mm (breedte) en 60 mm (hoogte). Het maximale vleugelgewicht is resp. <65 en <80 kg. In de sponningen kunnen glassoorten tot 12 en 18 mm worden aangebracht, waarmee ook de statische eigenschappen nog verder zijn verbeterd. Naar wens kan zowel gelaagd als gehard veiligheidsglas worden opgenomen. Kiest men voor gelaagd glas, dan wordt dit glas met behulp van glasboringen en stiften in het systeem geborgd. Hiermee wordt het risico op vallende glasplaten doeltreffend ondervangen.”

Verbeterde borging

Om de esthetica naar het allerhoogste niveau te tillen, is de bedieningsknop van het draai-schuifsysteem verplaatst van het midden naar de onderzijde van de glasplaat, vertelt Hofstra. “Hierdoor valt deze knop niet langer in het oog, terwijl gebruikers toch van alle bedieningsvoordelen kunnen profiteren.” Ook intern zijn de nodige optimalisaties doorgevoerd. Het ‘geheim van de smid’ wil Hofstra niet vrijgeven, maar hij licht wel een tipje van de sluier: “Op het moment dat de vleugels geopend zijn, blijven zij dankzij een verbeterde en gepatenteerde borging heel stabiel op hun plek. Ook in het geval van veel wind.”

Compleet systeem

Naar wens kunnen Proline T en Proline T Mega in combinatie met de Modular en SL Plus balustradesystemen turnkey geïnstalleerd worden. Hierbij profiteren opdrachtgevers én eindgebruikers van één contactpersoon, één leverancier en één garantiepartij voor het complete systeem. 

Proline T en Proline T Mega worden in mei officieel gelanceerd, maar nu al kan Solarlux de projectspecifieke systemen ontwerpen en calculeren. Wie de systemen alvast wil zien, voelen en ervaren, is op korte termijn welkom in de showroom van Solarlux in Nijverdal.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details