Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Technisch tekenwerk voor trappen- en hekkenbouwers 
Industriële trap in het nieuwe onderkomen van Building Design, Ad Fontem en Kroon Vastgoedintermediair in Borne. (Beeld: Mike Rikken)

Technisch tekenwerk voor trappen- en hekkenbouwers 

Opdrachten kunnen al binnen twee weken worden opgepakt

Draw2design is gespecialiseerd in het technisch tekenen van trappen en hekwerken. Het tekenbureau uit Nijverdal bedient trappenontwerpers, trappenleveranciers en constructiebedrijven die zelf de capaciteit in technisch tekenwerk ontberen. Zowel tijdelijk als structureel. Het team van ervaren engineers kan zeer snel professionele en aansprekende ontwerpen leveren. Van functionele brandtrappen tot hekwerken, windschermen, balustrades, industriële bordessen en designtrappen en altijd volledig naar wens van de klant.

Bijzonder hekwerk in project Little C in Rotterdam. (Beeld: Mike Rikken)

Draw2design is in 2008 door Raymond van Amersfoort gestart als een eenmanszaak en heeft sindsdien een gestage groei doorgemaakt. In 2010 bundelde Van Amersfoort zijn krachten met mede-eigenaar Bas ten Tusscher en vonden zij een pand in Nijverdal, waar ze al snel uitbreidden met drie engineers en een administratief medewerkster. In 2014 werd een nieuw pand gebouwd aan de Lochtersweg 59-7, waar de uitbreiding zich kon voortzetten. Bovendien is hier plek om een aantal fraaie, gecombineerde staaltjes in trappentechniek te laten zien. 

“Inmiddels bestaat ons team uit twaalf gespecialiseerde medewerkers”, vertelt Van Amersfoort. “Daarmee zijn we uniek binnen onze specialistische tak van sport. We hebben ruim voldoende kennis en kunde beschikbaar om projecten goed en snel uit te werken. Sterker nog: we hebben continu twee mensen beschikbaar aan ons ‘snelloket’, zodat opdrachten gegarandeerd binnen twee weken opgepakt kunnen worden. Dit heeft ons inmiddels een trouw klantenbestand opgeleverd.”

De bijzondere gevel van project De Sumpel van ROC van Twente in Almelo.

Haalbaar, maakbaar én zeer fraai ontwerp

Draw2design ontwerpt trappen en hekwerken voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. “Ook ontwerpen we steeds vaker trappen voor luxe boten”, vertelt Van Amersfoort. “En ook trappen en hekwerken rond machines behoren inmiddels tot onze vaste werkzaamheden. We werken veelal in opdracht van architecten, trappenbouwers, staalbouwers en hekwerkleveranciers, die verzekerd zijn van unieke ontwerpen die volledig voldoen aan de klantwensen én actuele wet- en regelgeving. Bovendien werken we steeds vaker in bouwteamverband, waarbij we klanten van A tot Z ontzorgen. We ontwerpen trappen en hekwerken in staal, rvs, aluminium, hout, beton, glas of een combinatie daarvan en hebben oog voor gebouw, functie, design, robuustheid, bouw- en veiligheidseisen, productie en montage. Hierbij integreren wij de visie van de architect en trappen- of hekwerkproducent in één haalbaar, maakbaar én zeer fraai ontwerp. Exotische vormen zijn geen enkel probleem. Inmeten doen we bij voorkeur zelf op locatie, zodat we honderd procent zeker zijn van de maatvoering en een goed beeld krijgen van de situatie op de bouw.”

3D engineering in HICAD

Alle ontwerpen van Draw2design worden gemaakt in HiCAD. “Met dit geavanceerde 3D-ontwerpprogramma en door middel van ‘artist impressions’ kunnen ontwerpen maximaal inzichtelijk worden gemaakt voor onze klanten”, aldus Van Amersfoort. “Inclusief alle technische specificaties, van RAL-kleuren tot bouten en moeren. Ook renders van bestaande én nieuwe situaties zijn mogelijk. Op basis hiervan kunnen naar wens nog aanpassingen
of optimalisaties worden doorgevoerd vóórdat de daadwerkelijke productie start.”

Door gebruik te maken van HICAD, kan het tekenwerk op tal van manieren worden aangeleverd. “Of het nu gaat om monotekeningen op onderdeelniveau, om subsamenstellingen van laseronderdelen of juist om een mix van beiden: wij leveren exact de juiste bestanden aan. Bovendien kunnen we alle bestanden in standaard formaten als DXF, DWG, IGES en STEP aanleveren, voor het uitwisselen van gegevens met bijvoorbeeld klanten of leveranciers.” 

Ervaring in BIM

Ook heeft Draw2design de nodige BIM-ervaring. “Hiermee kunnen we direct controleren of een trap of hekwerk aansluit op de maatvoeringen van de andere relevante partijen in het bouwproces”, besluit Van Amersfoort. “Denk bijvoorbeeld aan de staalconstructie of gevelafwerking. Zo worden clashes en faalkosten voorkomen en wordt het eindresultaat naar een nóg hoger niveau gebracht.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details