Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Terugblik op innovatieve ontwerpen. Archiproducts Design Awards 2022

Terugblik op innovatieve ontwerpen. Archiproducts Design Awards 2022

De Archiproducts Design Awards of ADA’s, voor het eerst toegekend in 2016, eren ’s werelds beste design: van meubels en interieuraankleding over keuken en badkamer tot innovaties voor de bouwschil. We blikken nog éénmaal terug en kijken welke innovaties in 2022 in de prijzen vielen. Nieuw dit jaar: de speciale vermelding voor duurzaamheid. U ziet op deze pagina’s een inspirerende selectie! 

Zitcomfort met vilt

Licht en luchtig meubeldesign met een zitschelp bestaande uit twee lagen natuurlijke vilt. Hoewel deze stoel geen polyurethaanschuim of een houten structuur bevat, biedt Taco alle zachtheid en comfort van een gecapitonneerde stoel. 

Fiche van het product

Product: TACO van laCividina

Design: Alessandro Stabile

ADA: winner 2022, categorie Meubels – Special Mention Substainability

Gerecycleerd polystyreen 

Deze Terra-poef heeft een frameloze kern van gerecycleerd polystyreen en zet dus in op duurzaamheid. De bekleding is verkrijgbaar in het Water-assortiment – de duurzame stof die het resultaat is van de samenwerking met het Nederlandse BYBORRE – en in de nieuwe eco-fiber collectie die Natuzzi eerder presenteerde.

Fiche van het product

Product: Terro van Natuzzi

Design: Marcantonio

ADA: winner 2022, categorie Meubels – Special Mention  Substainability

High fashion

Ondanks zijn eerder traditionele vorm, weet deze Azul-sofa een heus gevoel van ‘high fashion’ op te wekken. Dit gevoel is uiteraard te danken aan de met de hand geweven bekleding in blauw fluweel die uitnodigt tot aanraken en je met zachtheid verwelkomt. 

Fiche van het product

Product: Azul van Turri

Design: Paola Navone

ADA: winner 2022, categorie Meubels

Architecturale puzzelbank

Deze modulaire ‘landschapszitbank’ voor buiten omvat zes modules, uitgevoerd in gesatineerd roestvrij staal en okoumé-hout, voor telkens weer een andere opstelling. Deze oplossing is zowel bedoeld voor de residentiële tuin, maar evengoed voor de buitenruimte van een kantoor of de lounge van een hotel.

Fiche van het product

Product: Crest van Unopiù

Design: Stefano Boeri Interiors

ADA: winner 2022, categorie Outdoor

Uniek ligsysteem

Onder de winnaars bevonden zich ook enkele Belgische labels waaronder Manutti met dit zonnebed dat de Flex-collectie vervolledigt. Dit buitenmeubel weet een uitgepuurde vormentaal te combineren met een uniek ligsysteem en illustreert hoe technisch vernuft en elegant design hand in hand kunnen gaan.

Fiche van het product

Product: Flex van Manutti

Design: Metrica

ADA: winner 2022, categorie Outdoor

Geïntegreerde verlichting

Nog een product uit eigen land met internationale uitstraling: dit Lux knikarmscherm van Harol. Honderd procent Belgisch maatwerk. Overdag creëert het scherm schaduw, na valavond is er licht door de geïntegreerde dimbare ledverlichting. Er zijn verschillende opties: indirect licht in kast en voorlijst, direct licht in de kast, direct licht in armen of direct licht in armen en kast.

Fiche van het product

Product: Lux van Harol

ADA: winner 2022, categorie Outdoor

Individueel design

Meervoudig awardwinner, waaronder ook een Interzum, iF en Good Design Award: het Hettich Avantech YOU-ladesysteem met slechts 13 millimeter dikke ladezijwanden. Dit systeem scoort vooral door de vele design- en vormgevingsmogelijkheden, de onzichtbare techniek en de uitstekende prestaties. Voor toepassingen in de keuken, bad- of woonkamer waar individueel design aan de orde is.

Fiche van het product

Product: Avantech YOU van Hettich

ADA: winner 2022, categorie Systemen, 

Componenten en Materialen

Veelzijdig verlichtingssysteem

Plusminus is een veelzijdig verlichtings-
systeem dat het concept van de lightrail naar een nieuw en hoger niveau tilt. Bevestig de lichtpunten – met keuze uit verschillende armaturen – waar je maar wenst aan het geleidende lint. Hierdoor krijg je telkens weer een unieke configuratie.

Fiche van het product

Product: Plusminus van Vibia

Design: Stefan Diez

ADA: winner 2022, categorie Verlichting

Klassieker heruitgevonden

Dit vrijstaande Swing-bad brengt een eigentijdse interpretatie van de metalen kuip van weleer. Vervaardigd uit aangenaam aanvoelend Livingtec en voorzien van houten poten die het design vervolledigen. De Swing-collectie omvat ook badkamermeubels en spiegels.

Fiche van het product

Product: Swing van ex.t

Design: Studio Fabio Fantolino

ADA: winner 2022,  categorie Badkamer

Modulaire badkamer

Een verdiende winnaar is deze Abaco modulaire badkamer, inclusief een toiletmodule met bidetfunctie en een verwarmde zitting voor optimaal comfort. Deze is gemaakt uit roestvrij staal, hier in een brons gesatineerde finish aangevuld met marmeren bekleding en indirecte ledverlichting.

Fiche van het product

Product: Abaco van Ceadesign

Design: Natalino Malasorti

ADA: winner 2022, categorie Badkamer – Special Mention Substainability

Twintig jaar later

De Boffi Case 5.0-keuken staat, twee decennia na de initiële lancering en uiteraard sterk geëvolueerd, opnieuw in de kijker. Opmerkelijk: het uitkragend en vrijhangend blad dat nu tot 180 centimeter kan uitstrekken en het in het werkblad geïntegreerd Inside System Track voor onder meer messen, snijplanken, kruiden en de afzuigkap. 

Fiche van het product

Product: CASE 5.0 BECOMING van Boffi

Design: Piero Lissoni

ADA: winner 2022, categorie Keuken – Special Mention  

Substainability

Alles-in-één

Je schrijft LHOV, maar je leest LOVE. We hebben het over deze innovatie van Elica die kookplaat, dampkap en oven combineert. Extra bijzonder: de afzuiging maakt niet alleen een einde aan de kookluchtjes van de kookplaat en uit de oven. Deze LHOV wordt eind dit jaar in België verwacht.     

Fiche van het product

Product: LHOV van Elica

Design: Fabrizio Crisà

ADA: winner 2022, categorie Keuken

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details