Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
The art of smart
Met één bedieningspaneel aan de wand kunnen alle installaties worden bewaakt en bediend.

The art of smart

Huisautomatisering is een kunstvorm geïnspireerd door mogelijkheden en wensen. Dat is de visie van Roel van Gestel, eigenaar van All4Control, specialist in functionele en verrassende oplossingen voor audio en video, verlichting, beveiliging, comfort, klimaat en Informatie en Communicatie Technologieën (ICT). Zowel binnen als buiten de woning. 

“Als systeemintegrator begeleiden wij projecten van A tot Z. Wij denken graag vanaf de adviesfase mee met de architect, aannemer, installateur én eindgebruiker, waardoor de huisautomatisering niet alleen onzichtbaar opgaat in het ontwerp, maar ook aan alle functionele wensen en eisen van de eindgebruiker voldoet.”

Met de huisautomatiseringsoplossingen van All4Control worden woningontwerpen niet langer ontsierd door muren vol schakelaars. (Beeld: Garvan Acoustic)

Roel van Gestel heeft jarenlange ervaring in huisautomatisering. In zijn functie als productmanager bij Marantz Europe maakte hij de ontwikkeling mee van mid tot high end audio-oplossingen voor woningen, met surround sound- en home theateroplossingen voor alle woonvertrekken. In 2010, toen streaming media zijn intrede deed, maakte Van Gestel de overstap naar een distributeur in huisautomatisering. 

“Als sales- en fieldengineer heb ik een nieuw, Nederlands verkoopkanaal opgezet voor audio, video en verlichting”, vertelt hij. “Aanvankelijk in loondienst, maar later in een agentschap omdat huisautomatisering ook beveiliging, comfort, klimaat en ICT omvat. Onder de naam All4Control heb ik hier verder invulling aan gegeven, waarbij ik tevens de (product)technische ondersteuning van installateurs voor mijn rekening nam. Toen gaandeweg de vraag naar totaaloplossingen groeide, heb ik een concept bedacht waarmee met normale wandschakelaars, centraal geplaatste touchscreens en smartphones en tablets audio en video, verlichting, beveiliging, comfort, klimaat en ICT eenvoudig en centraal bewaakt en beheerd kunnen worden en waarmee nagenoeg alle klantwensen naadloos kunnen worden ingevuld.”

Vier pijlers

Het concept van All4Control is gebaseerd op vier pijlers, waaronder (1) Eenvoud in bedieningsgemak in maximaal vier stappen, (2) Comfort en inrichting, (3) Entertainment en (4) Totale ontzorging en duurzaamheid. Van Gestel noemt enkele voorbeelden in klimaatregeling, audio en video en beveiliging. “Door wandschakelaars te plaatsen die naast de verlichtingsbediening ook temperaturen kunnen meten, wordt een losse thermostaat overbodig. En ook luidsprekers, televisies en projectieschermen kunnen onzichtbaar in wanden of plafonds worden weggewerkt, zodat ze passen in elk interieur.” 

Met de huisautomatiseringsoplossingen van All4Control worden woningontwerpen dus niet langer ontsierd door muren vol schakelaars. Kabels worden bovendien zodanig weggewerkt, dat het lijkt alsof alles draadloos functioneert. 

“In het ontwerp van onze installaties hebben wij maximaal oog voor esthetiek, energie-efficiëntie en veiligheid. Zo kunnen bewoners hun installaties zodanig laten inregelen dat, wanneer zij hun huis verlaten en de alarmcode inschakelen, alle apparatuur in huis automatisch uitschakelt en/of een afwezigheidssimulatie inschakelt. Dat dit door architecten, aannemers, installateurs én eindgebruikers op prijs wordt gesteld, bewijzen de vele projecten die wij inmiddels hebben mogen uitvoeren voor opdrachtgevers in zowel binnen- als buitenland.”

‘We bekijken samen met de architect hoe we alle technieken naadloos in het esthetische ontwerp kunnen integreren.’

Projectbegeleiding: van advies t/m nazorg

Vanwege het succes van All4Control  heeft Van Gestel in 2017 zijn agentschap volledig losgelaten. Een jaar later nam hij alle projecten, activiteiten en service- en onderhoudscontracten van de firma Goosebumpz uit De Meern over. Sindsdien begeleidt en realiseert All4Control luxe woningprojecten, vanaf de adviesfase tot en met de eindoplevering en nazorg. 

“Ieder traject start steevast met een gesprek met de eindklant, waarin we de wensen en eisen op het gebied van huisautomatisering in kaart brengen”, aldus Van Gestel. 

“Vervolgens bekijken we samen met de architect hoe we alle technieken naadloos in het esthetische ontwerp kunnen integreren. Naar wens begeleiden we de aannemer en (elektrotechnisch) installateur bij de aanleg van alle kabels en leidingen, conform ons functionele ontwerp en bijbehorende bekabelings- en aansluitschema’s, waarna we achtereenvolgens de levering, montage en inregeling/programmering van alle huisautomatiseringssystemen verzorgen. Vervolgens staan wij standaard in voor twee jaar nazorg en support, waarmee de eindklant verzekerd is van een optimaal functionerende, high end installatie.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details