Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Transformatie door samenvoeging Italiaanse groepen 
(Beeld: Gianni Canali)

Transformatie door samenvoeging Italiaanse groepen 

Van verlichtingsspecialisme naar verzorging van totaalprojecten

Performance in Lighting sluit 2023 af met de samenvoeging van het uitgebreide verlichtingsportfolio van GEWISS met dat van Performance iN Lighting. Dit is een eerste stap naar de volledige samenvoeging van de bedrijven, na de overname door de GEWISS groep. 

“Eind vorig jaar zijn wij toegetreden tot de GEWISS Groep” zegt Paul Beerepoot, directeur van Performance in Lighting Nederland. “Over een samenvoeging werd al langer gesproken. De overname van Performance in Lighting door GEWISS bleek de beste constructie. Zo is een nieuwe groep ontstaan, met een gezamenlijke omzet van meer dan 600 miljoen euro.” Deze beslissing brengt grote veranderingen met zich mee. “Wij beschikken natuurlijk over een zeer sterke verlichtingstak, hier kan GEWISS nu van profiteren. De Italiaanse groep biedt echter veel meer dan verlichting, want men is ook gespecialiseerd in energie (schakelen en beveiligen), e-mobility, installatietechniek en gebouwautomatisering.”

Twee nieuwe verlichtingssectoren

De beide bedrijven gaan in Nederland opereren als GEWISS Nederland, terwijl Performance iN Lighting als verlichtingsmerk blijft bestaan. “Door de samenvoeging ontstaat een grote verlichtingstak. Wij zijn in oktober begonnen met de verkoop van de verlichting van GEWISS. Tot op heden waren wij in zeven segmenten aanwezig, technisch indoor, office, industrie (voor ons het grootste onderdeel), residentieel, architectuur, sportvelden en grote terreinen en openbare terreinen. Nu voegen wij hier twee sectoren aan toe: logistiek en hospitality. De GEWISS verlichting richt zich meer op de projectmarkt, met high end armaturen die voldoen aan alle eisen voor gebruik op sportvelden, rangeer- en parkeerterreinen, voedselindustrie en zware industrie. Zij bieden bijvoorbeeld explosieveilige armaturen. Wij voegen de zaken waar zij goed in zijn dus toe aan ons portfolio. 

(Beeld: Jaap Lotstra)

GEWISS Nederland gaat, naast de verlichting, echter ook de vier andere segmenten van GEWISS verdelen. “We zitten daardoor in een zeer drukke periode van transformatie naar GEWISS Nederland. We hebben al vijf nieuwe medewerkers aangenomen, en hebben nog zes vacatures openstaan. Met ons grotere team willen wij vraag maken in de markt. Wij zullen van een marketingkantoor veranderen in een verkoopkantoor en op termijn ook de logistiek gaan verzorgen vanuit Nederland.” 

Het totale project verkopen

De veranderingen zorgen voor een hectische tijd, maar Beerepoot is erg enthousiast over de toekomst. “Op het gebied van verlichting alleen hebben we veel concurrentie, maar als GEWISS Nederland kunnen we straks ook de infrastructuur er omheen leveren en zo toevoegde waarde bieden. Dus niet alleen meer het maken van lichtberekeningen en het leveren van armaturen, maar ook plaatsing, onderhoud en service.” 

Het juiste licht brengt de juiste sfeer. (Beeld: Jaap Lotstra)

Een concreet voorbeeld is de casus van een sportveld. “Tot dusver konden wij de lichtberekening en armaturen verzorgen, maar voor masten en bekabeling moest de klant een andere partij zoeken. Als GEWISS Nederland kunnen wij het totale project verkopen. Verlichting, gecombineerd met laadpalen, bekabeling, besturingssystemen en beveiliging. Dit biedt onze klanten grote voordelen, omdat zij niet meer op zoek hoeven naar andere bedrijven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details